Open Dag levert mooi voetbalfeest en 'seizoenkaart voor het leven' op


Open Dag levert mooi voetbalfeest en 'seizoenkaart voor het leven' op

De Vijverberg opende zaterdagmiddag haar deuren voor de jaarlijkse Open Dag. Ondanks de regen vonden de duizenden supporters hun weg naar de thuishaven van De Graafschap. Spelers en staf namen ruim de tijd voor een selfie of handtekening. 

Hoge verwachtingen bij nieuwe spelers

Het programma van de Open Dag begon met de spelerspresentatie. Spreekstalmeester Dennis van Amerongen riep één voor één de nieuwe gezichten het podium op en vroeg ze naar hun verwachtingen. Lars Nieuwpoort, Fabian Serrarens, Jordy Tutuarima, Myenty Abena, Agil Etemadi, Tim Receveur en Sjoerd Ars waren eensgezind: ze gaan voor een mooi seizoen met promotie als beloning.

Seizoenkaart voor het leven

Daarna was het tijd voor de trekking van de 'Seizoenkaart voor het leven'. Romy Steinvoort mag zich een Superboer voor het leven noemen. Hoofdtrainer Henk de Jong gooide de dartpijl op haar naam, terwijl de overige fans zich vermaakten met gezellige muziek en een fris drankje of lekker hapje.

Nieuwe shirt populair

Ondertussen vond ons nieuwe, prachtige thuisshirt – met veel Achterhoekse sponsoren - gretig aftrek en ook bij de andere kramen met blauwwitte verkoopwaar was het gezellig druk. Supporters namen in het stadion een kijkje om hun favoriete plek voor het komende seizoen uit te kiezen. Tegen de klok van 15:30 uur verlieten de supporters het parkeerterrein van De Vijverberg voor hun stoeltje in het stadion om onze mannen naar een overwinning in het oefenduel met FC Emmen te schreeuwen. Dat lukte, aangezien de Superboeren met 3-1 wonnen dankzij een hattrick van Daryl van Mieghem: een mooie slotstuk van de Open Dag.

Hattrick Van Mieghem maakt feest compleet

De Graafschap kreeg in de oefenwedstrijd tegen Emmen, vooral in de eerste helft, de handen op elkaar. De mannen van Henk de Jong speelden verzorgd voetbal. "Het hele team was fris en gretig, we lieten leuk en aanvallend voetbal zien", zei drievoudig doelpuntenmaker Van Mieghem na afloop. "Als aanvaller heb ik de vrijheid om te 'zwerven' voorin en zo voor verwarring bij de tegenstander te zorgen. Onze trainer wil dat ik met veel diepgang speel, dat is tegen Emmen aardig gelukt. We gaan met een goed gevoel aan de competitie beginnen."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht