De Vijverberg wordt vaste thuisbasis voor Jong Oranje


De Vijverberg wordt vaste thuisbasis voor Jong Oranje

De Vijverberg wordt per september 2017 voor tenminste twee jaar de vaste thuisbasis van Jong Oranje. Jong Oranje zal al haar kwalificatiewedstrijden – inclusief eventuele play-off wedstrijd – spelen in het stadion van De Graafschap. Als de samenwerking goed bevalt, zal deze tot 2021 doorlopen.

Met De Vijverberg als vaste locatie creëert de KNVB een echte thuisbasis voor Jong Oranje. De Vijverberg is daarnaast de perfecte locatie qua afstand van de KNVB Campus waar Jong Oranje vast haar voorbereidingen treft. Het stadion sluit bovendien aan bij de gebruikelijke bezoekersaantallen. Daarnaast is het voor de KNVB van groot belang dat Jong Oranje haar wedstrijden af kan werken op natuurgras. Een deel van de huur wordt door De Graafschap dan ook geïnvesteerd in het onderhoud van de grasmat.

Daarnaast investeert De Graafschap flink in nieuwe faciliteiten in het stadion, waaronder het toevoegen van LED lampen aan de stadionverlichting, een nieuwe geluidsinstallatie en WIFI voor alle bezoekers. Aanvullend hierop verzorgt de KNVB bij zijn wedstrijden de aankleding waardoor er voor het team en de bezoekers een volwaardige oranjebeleving geboden kan worden.

Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje: “Vanuit de technische staf zijn wij blij met een vaste thuisbasis voor ons team. Hiermee wordt een echt thuisgevoel gecreëerd waarbij de randvoorwaarden optimaal ingevuld zijn. Aan ons om er alles aan te doen, samen met alle oranje fans, kwalificatie voor het EK 2019 in Italië af te dwingen”, aldus Art Langeler.

Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap: “Jong Oranje op De Vijverberg, dat is fantastisch, voor de Achterhoek en voor De Graafschap. Naast onze eigen supporters, kunnen ook andere voetballiefhebbers hier komen genieten van de grootste talenten die het Nederlands voetbal momenteel kent. Bekende namen en wedstrijden die echt ergens om gaan. Wij verheugen ons enorm op deze samenwerking.”

Alvast voor in de agenda, de speeldata van Jong Oranje:

Seizoen 2017/’18

Vrijdag 01 september 2017 Jong Oranje – Jong Engeland

Vrijdag 06 oktober 2017 Jong Oranje – Jong Letland

Vrijdag 10 november 2017 Jong Oranje – Jong Andorra

Seizoen 2018/’19

Dinsdag 11 september 2018 Jong Oranje – Jong Schotland

Dinsdag 18 oktober 2018 Jong Oranje – Jong Oekraïne

November 2018 Evt. play-off (4 beste nr’s 2 van de 9 groepen spelen play-offs)


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht