De Graafschap zorgt na rust voor ommekeer tegen Telstar en wint

De Graafschap heeft een zeer belangrijke 2-1 zege op Telstar over de streep getrokken. In de tweede helft zorgden de manschappen van trainer Henk de Jong voor de ommekeer via Piotr Parzyszek. Hij benutte een strafschop en tikte de 2-1 van dichtbij binnen.

Emotionele sfeeractie

De wedstrijd begon met een emotionele sfeeractie, ter nagedachtenis aan supporter Bas, die onlangs om het leven kwam. In 'zijn' vak 18 werd een megadoek met het portret van de Superboer getoond en in omliggende vakken werden sterretjes aangestoken. Natuurlijk moest er daarna gevoetbald worden. In het eerste gedeelte had De Graafschap nog een overwicht, maar de Doetinchemmers creëerden heel weinig.

0-1 van Telstar

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor Telstar, dat via Liban Abdulahi het doel van Filip Bednarek onder vuur nam. Zijn poging ging net naast. Vijf minuten voor rust moest de Poolse goalie wel vissen, nadat een corner aanvankelijk werd gekeerd bij de eerste paal. In tweede instantie was Crescendo van Berkel er als de kippen bij om voor de 0-1 te zorgen.

Kansen na rust

Zo ging De Graafschap slecht de rust in. In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. De eerste prima mogelijkheid was voor Parzyszek, die van dichtbij op doelman Boy de Jong stuitte. Niet veel later verschalkte Smeets de doelman wel met een stift, die maar rakelings naast ging. Telstar behield de voorsprong, ook omdat aanvankelijk geen enkele bal binnen viel.

Pingel Parzyszek

Anthony van den Hurk schoot op De Jong, terwijl de keeper van Telstar een vrije trap van de sterk spelende Robert Klaasen keerde. Hij had echter geen antwoord op een vrije trap van Mark Diemers. Die inzet spatte op de paal uiteen. De 1-1 viel toch, na een knappe aanval en hakbal van Bryan Smeets. Diemers werd neergelegd en Parzyszek benutte de strafschop koel: 1-1.

Parzyszek matchwinner

Diemers moest vervolgens een bal van de lijn halen, alvorens de slotfase aanbrak. Daarin scoorde Parzyszek nogmaals en weer lag Smeets met een hard schot aan de basis. De intikker van Parzyszek, die zijn goal vierde met de vrienden van Bas, zorgde voor grote opluchting op De Vijverberg: 2-1 eindstand.

02-AE6Z0075.JPG

De Graafschap - Telstar 2-1

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 8.714

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Crescendo van Berkel (40.), 1-1 Piotr Parzyszek (72./pen.), 2-1 Piotr Parzyszek (81.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will (69. El Jebli), Lammers, Van Diermen, Nieuwpoort, Cicek (46. Driver); Diemers, Smeets, Klaasen; Parzyszek en Van den Hurk (81. Van Overbeek).

Opstelling Telstar: De Jong; Van Huizen, Van Berkel, Van Iperen, Tutuarima; Korpershoek, Dzepar, Abdulahi (85. Mahmudov); Serrarens, Ajnane en Van der Linden (65. Donald).

Gele kaart(en) De Graafschap: Cicek (22.), Will (32.), Van Diermen (55.)

Gele kaart(en) Telstar: Van Iperen (34.), Dzepar (44.), Ajnane (45+1.), Korpershoek (62.)