De Graafschap wint van MVV en houdt vierde periode heel spannend


De Graafschap wint van MVV en houdt vierde periode heel spannend

De Graafschap heeft een 2-0 overwinning geboekt op MVV Maastricht. Daardoor blijft de strijd om de vierde periode ongekend spannend. Piotr Parzyszek en Daryl van Mieghem maakten maandag de goals, terwijl 'periodekoploper' SC Cambuur ook met 2-0 won. 

Veel om voor te spelen

Voor De Graafschap was er nog veel om voor te spelen, gezien de stand in de vierde periode. Daarin gingen de Superboeren voor het duel met MVV gedeeld aan kop met SC Cambuur. Al vroeg in de wedstrijd zette clubtopscorer Parzyszek het goed gevulde stadion De Vijverberg op z'n kop. Na acht minuten schoof hij de bal met links, op aangeven van Bryan Smeets, door de benen van MVV-goalie Bo Geens. Mark Diemers en Anthony van den Hurk zetten de goede tegenstoot waaruit de 1-0 viel op.

MVV dringt iets meer aan

De Graafschap was in de beginfase de bovenliggende partij en nam het doel van Geens via Diemers nogmaals onder vuur. MVV kroop naarmate de eerste helft vorderde wat uit z'n schulp. Diemers greep met een goede tackle in op het moment dat Joeri Schroijen wilde uithalen. Daarna pakte Filip Bednarek een schot van Leroy Labylle. Diezelfde Bednarek bleef redding brengen, ook toen Alessandro Ciranni een vrije trap net onder de lat plaatste.

Geen goals

Op slag van rust kon zowel De Graafschap als MVV nog scoren, ware het niet dat een vlammend schot van Diemers net naast ging. Daarna knikte Thomas Verheydt namens MVV net naast. In de tweede helft gebeurde er niet heel veel aan beide kanten, mede doordat er vroeg in de opbouw vaak balverlies werd geleden. Patrick N'Koyi kwam net tekort na een voorzet van Schroijen. Ook Verheydt wist in twee instanties geen raad met dikke kansen.

Van Mieghem beslist het

De Graafschap sloeg terug en kreeg via Smeets en Anthony van den Hurk (twee) in totaal drie dikke kansen. Geens tikte een schot van Smeets naast, tikte een kopbal van Van den Hurk over en zag een lob van laatstgenoemde ook over zijn doel zeilen. In de slotfase werd het nog spannend en groeide Bednarek uit tot de held van De Graafschap. Hij pakte twee honderd procent kansen van Dyon Gijzen. Doordat Daryl van Mieghem nog de 2-0 maakte, wordt het vrijdag enorm spannend op de slotdag van de vierde periode. SC Cambuur won maandag namelijk ook met 2-0.

De Graafschap - MVV Maastricht 2-0

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 10.623

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Piotr Parzyszek (8.), 2-0 Daryl van Mieghem (90+4.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Cicek (77. Will); Diemers, Smeets (89. El Jebli), Kaak; Parzyszek en Van den Hurk (68. Van Mieghem).

Opstelling MVV Maastricht: Geens; Ciranni, Kuipers, Pereira, Labylle (76. Luis Pedro); Ippel, Nys, Nwakali (82. Gijzen), Schroijen; N'Koyi en Verheydt (70. Güvenç).

Gele kaart(en) De Graafschap: Nieuwpoort (53.), El Jebli (90+1.)

Gele kaart(en) MVV Maastricht: Kuipers (61.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) MVV Maastricht:

Bijzonder:


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht