De Graafschap wint van FC Eindhoven na prachtgoal Seuntjens (0-1)

De Graafschap heeft vrijdagavond een zege geboekt op FC Eindhoven. Ralf Seuntjens was na rust de maker van de enige én prachtige goal: 0-1 overwinning!

Reddingen Brondeel

In het begin van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De thuisploeg schoot op doel via Sven Simons, maar keeper Thijs Jansen pakte de bal eenvoudig. Na een kwartier creëerde De Graafschap ook de eerste mogelijkheid; een harde uithaal van Philip Brittijn werd uit de hoek getikt door Eindhoven-doelman Jorn Brondeel. Halverwege het eerste bedrijf combineerde Başar Önal met Devin Haen en schoot laatstgenoemde op goal. Brondeel bracht echter redding en voorkwam de 0-1 van de Superboeren. Even daarvoor had ook Brittijn een goede schietkans en was Brondeel een sta-in-de-weg. Twee minuten voor rust werd Haen weggestoken en bokste Brondeel de bal weg. In de slotfase van de eerste helft hield Jansen zijn ploeg op de been door een inzet van Luuk Wouters te keren.

Prachtgoal Seuntjens

Na rust maakte Jesper van Riel zijn officiële debuut en verving hij Levi Schoppema. Simon Colyn had De Graafschap op voorsprong kunnen zetten nadat hij de bal van Haen ontving, maar de Canadees mikte in het zijnet. De ingevallen Seuntjens zorgde zes minuten na zijn invalbeurt al voor een doelpunt. De spits maakte er op schitterende wijze 0-1 van, toen hij de bal aannam, 'm met de buitenkant wreef raakte en de bal prachtig in de kruising zag belanden. Önal had de 0-2 op zijn schoen, maar vond doelman Brondeel op zijn weg. Aan de andere kant kreeg Eindhoven ook mogelijkheden op de gelijkmaker, maar pogingen van Justin Ogenia, Evan Rottier en Joey Sleegers werden gekeerd door de defensie van De Graafschap.

FC Eindhoven - De Graafschap: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ralf Seuntjens (66.)

Arbiter: Wiersma | Toeschouwers: 2.747

Opstelling FC Eindhoven: Brondeel; Seedorf (26. Limouri), Dorenbosch, Amevor ©, Wouters (76. Persyn), Ogenia; El Bouchataoui (82. Kestens), Kökçü, Simons (82. Van Doorm); Rottier en Sleegers.

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, Schoppema (46. Van Riel); Brittijn, Colyn (76. Yadir), Warmerdam; Flakus Bosilj (76. Van Gilst), Haen (60. Seuntjens) en Önal (82. Willemsen).