De Graafschap wint met 3-0 van MVV Maastricht

De Graafschap heeft vrijdagavond een 3-0 zege geboekt op MVV Maastricht. In eigen huis scoorden Jeffry Fortes, Anis Yadir en Tristan van Gilst.

Terecht op 1-0

Tegen de Limburgse formatie begon Stan Wevers voor het eerst in de basis en verving hij de geschorste Philip Brittijn. Devin Haen was in de spits de vervanger van Ralf Seuntjens. Nadat een schotje van Lion Kaak naast eindigde, noteerde ook MVV Maastricht de eerste kans van de wedstrijd. Een kopballetje van Ferre Slegers werd eenvoudig gepakt door doelman Thijs Jansen. Haen kon vervolgens nét niet bij de bal komen om gevaar te stichten. Even later was Maas Willemsen dicht bij de 1-0, toen hij van afstand uithaalde en rakelings naast schoot. Na ruim een halfuur spelen kwam De Graafschap terecht op voorsprong: een prachtige voorzet van Başar Önal werd binnengekopt door Fortes.

Doelpunten Yadir en Van Gilst

De Graafschap kwam sterk uit de startblokken na rust en het werd dreigend via Haen en Önal. MVV Maastricht kwam iets beter in de wedstrijd, maar creëerde geen grote kansen. Halverwege de tweede helft verdubbelden de Superboeren de score, toen Yadir de bal binnenkopte op aangeven van Donny Warmerdam. David Flakus Bosilj leek vervolgens op weg naar de 3-0, maar kon net op tijd afgestopt worden door de MVV-defensie. Vijf minuten later werd het duel definitief in het slot gegooid. Na een uitstekende aanval was Van Gilst het eindstation en schoot hij de 3-0 tegen de touwen. In de eindfase maakte Othniël Raterink zijn debuut voor De Graafschap en noteerden beiden ploegen geen kansen meer.

De Graafschap - MVV Maastricht: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jeffry Fortes (35.), 2-0 Anis Yadir (66.), 3-0 Tristan van Gilst (71.)

Arbiter: Nijhuis | Toeschouwers: 10.526

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Schenk, Willemsen, A. Büttner; Wevers (64. Yadir), Kaak, Warmerdam (83. O. Raterink), Colyn (28. Van Gilst); Haen (64. Flakus Bosilj) en Önal (83. Schoppema).

Opstelling MVV Maastricht: Matthys; Librici (76. Zeegers), Aktas, Nieling, Schenk; Kleinen (85. Penders), El Basri (76. Smeets), Souren ©; Slegers (46. Remans), Livramento (76. Mmaee) en Buifrahi.

Gele kaart(en) De Graafschap: Büttner (61.)