U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wint in eigen huis van FC Den Bosch (2-0)


De Graafschap wint in eigen huis van FC Den Bosch (2-0)

De Graafschap heeft vrijdagavond drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Den Bosch. De wedstrijd eindigde in een 2-0 zege door doelpunten van Jeffry Fortes en Mimoun Mahi.

Kansen over en weer

In de beginfase nam FC Den Bosch het voortouw, maar pogingen van Vieri Kotzebue (ver naast), Rik Mulders (twee meter naast) en Salah-Eddine Oulad M'Hand (net naast de kruising) leverden geen doelpunt op. Na een kwart wedstrijd meldde De Graafschap zich ook en kopte Xandro Schenk in de handen van FC Den Bosch-doelman Krisztián Hegyi. Aan de andere kant kregen de gasten uit Den Bosch twee grote kansen. Eerst miste Jaron Vicario oog-in-oog met Thijs Jansen en even later schoof Kotzebue de bal naast het doel. In de 32e minuut kwamen de Superboeren op voorsprong, toen Hegyi de bal na een hoekschop losliet en Fortes kon scoren (1-0). Ralf Seuntjens (kopbal voorlangs) en Alexander Büttner (vrije trap net naast) hadden voor een ruimere voorsprong kunnen zorgen, maar scoorden niet.

Beslissing via Mahi

Na rust kwam De Graafschap beter uit de startblokken en was het op zoek naar de 2-0, zonder daarbij grote kansen te creëren. FC Den Bosch kwam ook niet tot echte kansen, op een gekraakt schot van Kacper Kostorz na. Jansen kon de bal eenvoudig pakken en voorkomen dat de 1-1 op het bord werd gezet. In de 72e minuut zorgde invaller Mahi voor de verlossende 2-0, door van dichtbij raak te schieten in het dak van het doel. In het vervolg van de wedstrijd behield De Graafschap de voorsprong en waren Mahi en Donny Warmerdam nog dicht bij de 3-0. Volgende week spelen we opnieuw in eigen huis en ontvangen we TOP Oss.

De Graafschap - FC Den Bosch: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jeffry Fortes (32.), 2-0 Mimoun Mahi (72.)

Arbiter: Rozendal | Toeschouwers: 10.802

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner; Brittijn, Colyn (68. Mahi), Warmerdam; G. Büttner (68. Flakus Bosilj), Seuntjens (80. Haen) en Van Gilst (80. Hassan).

Opstelling FC Den Bosch: Hegyi; Mulders, Van den Bogert ©, Van Grunsven, Maas (78. Mbete), De Groot (87. Laros); Oulad M'Hand (72. Kalinauskas), Ogbaidze (78. Keijser); Vicario, Kotzebue (72. Van Bakel) en Kostorz.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Den Bosch:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) FC Den Bosch:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner