U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wint oefenduel ruim van FC Emmen bij rentree Seuntjens


De Graafschap wint oefenduel ruim van FC Emmen bij rentree Seuntjens

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met FC Emmen met 4-1 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Basar Önal, David Flakus Bosilj, Tristan van Gilst (tweemaal) en Ben Scholte.

Goede start De Graafschap

In het oefenduel dat twee keer over een uur duurde, was het De Graafschap dat al vroeg op voorsprong kwam. Een fraaie steekpass van achteruit zorgde ervoor dat Philip Brittijn alleen op doelman Jan Hoekstra afging, zijn lobje leek naast te gaan maar Basar Önal tikte bij de tweede paal binnen. Na de openingsgoal leek FC Emmen sterker te worden. Na de eerste korte rustpauze na een half uur, pakte De Graafschap echter het initiatief weer over. Het drong FC Emmen onder meer ver terug door hoog druk te zetten.

De tweede echte kans die de Superboeren kregen was ook direct weer raak. David Flakus Bosilj werd op het randje van buitenspel weggestuurd en rondde doeltreffend af; 2-0. Dat was ook de ruststand op het complex van V.V. Doetinchem.

Seuntjens en Mahi aan de aftrap

Na rust was het tijd voor de rentree van Ralf Seuntjens en kwam ook Mimoun Mahi na blessureleed weer aan de aftrap. De eerste grote kans van het tweede uur voetbal was voor de ingevallen Mahi. Na een goede actie van Tristan Van Gilst, kreeg hij de bal voor zijn voeten en dwong FC Emmen-doelman Eric Oelschlagel tot het uiterste. Na zeventig minuten kreeg Van Gilst de bal in de voeten, kwam dreigend naar binnen en schoot prachtig raak voor 3-0.

Een kwartiertje later was het wederom van Gilst die doel trof voor de Superboeren. Ook de 4-0 was van grote schoonheid. Na een dieptepass omspeelde de, de op dat moment als '10' spelende, Van Gilst de doelman en schoof de bal met een sliding nog net over de doellijn: 4-0. Ben Scholte deed voor FC Emmen wat terug, maar verder dan 4-1 kwamen de gasten uit Drenthe niet.

De Graafschap - FC Emmen 4-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Basar Önal (6.), 2-0 David Flakus Bosilj (50.), 3-0 Tristan van Gilst (70.), 4-0 Tristan van Gilst (95.), 4-1 Ben Scholte (105.)

Opstelling De Graafschap eerste helft: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Büttner (45. Schoppema); Warmerdam, Brittijn, Colyn; Flakus Bosilj; Haen; Önal.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Bakker; Van Riel, Wevers, Willemsen, Schoppema (107. Bouihrouchane); Kaak, Van der Logt, Mahi (90. Hassan); Van der Heiden, Seuntjens (90. Raterink), Van Gilst (107. Dogan).


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De oude meerdijk, Emmen

FC Emmen
vr
10
mei
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner