De Graafschap wint besloten oefenduel ruim van Schalke 04 U23; 4-0

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met Schalke 04 Onder 23 jaar met 4-0 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Xandro Schenk, Jardell Kanga, Jim van der Logt en Grace Bokake Bolufe (eigen doelpunt).

Aan elkaar gewaagd

De Graafschap en Schalke ontliepen elkaar in de eerste helft niet zo heel veel. De gasten uit Duitsland kregen enkele kleine kansen en hetzelfde gold voor de Superboeren. Na 25 minuten kwam De Graafschap vanuit het niets op voorsprong, nadat Grace Bokake Bolufe zijn eigen doelman verschalkte met een lob: 1-0.

Daarna kabbelde het spel voort en probeerde beide ploegen het spel te maken, maar waren beide ploegen vooral erg slordig in de beslissende fase. Vlak voor rust, nadat De Graafschap de tweede goede kans van de wedstrijd kreeg, tikte Xandro Schenk de 2-0 uit de hoekschop tegen de touwen.

Ook twee doelpunten na rust

Na rust wisselde De Graafschap gretig door. Direct na de thee betekende dat de rentree voor Basar Önal - die enkele weken buitenspel stond met een liesblessure - en Rio Hillen, die langdurig buitenspel stond met een knieblessure. In de tweede helft had het spelbeeld veel weg van de eerste helft. De Graafschap was iets beter aan de bal, maar kreeg niet echt hele grote kansen. Richting het einde van de wedstrijd volgden die alsnog.

Eerst was het Jardell Kanga die vrijgespeeld werd op het randje van het zestienmetergebied. Kanga twijfelde niet en schoot de 3-0 tegen de touwen. Het mooiste doelpunt van de middag werd voor het laatst bewaard. Lion Kaak stak met een fantastische steekpass Jim van der Logt weg, die rustig afrondde en de eindstand op het bord zette: 4-0.

De Graafschap - Schalke U23: 4-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Grace Bokake Bolufe (25./e.d.), 2-0 Xandro Schenk (45.),

Opstelling De Graafschap eerste helft: Jansen; Fortes (C), Hardeman, Schenk, Büttner; Warmerdam, Brittijn, Mahi (30. Yadir); Colyn, Seuntjens, Van Gilst.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Wieggers; Fortes (C) (60. Van Riel), Hillen (75. Schoppema), Schenk (60. Willemsen), Büttner (60. Van der Logt); Warmerdam (60. Wevers), Brittijn (60. Kaak), Yadir (75. Kanga); Colyn (60. G. Büttner), Haen, Van Gilst (60. Önal).