De Graafschap kan niet voor stunt zorgen bij Feyenoord


De Graafschap kan niet voor stunt zorgen bij Feyenoord

De Graafschap heeft zaterdagavond niet voor een stunt gezorgd op bezoek bij Feyenoord (3-1). In de eerste 35 minuten was de equipe van Jan Vreman, onder het toeziend oog van een fanatiek uitvak, de baas. Robin Pröpper scoorde. Daarna nam Feyenoord via Michiel Kramer, Eljero Elia en door een eigen goal van Thijs Bouma afstand.

Sfeer in uitvak

Een avondwedstrijd in De Kuip is meestal goed voor veel sfeer en natuurlijk vooral als er 400 Superboeren meereizen. In de beginfase was het bomvolle uitvak luid en duidelijk te horen in Rotterdam-Zuid, terwijl de rest van De Kuip stil was. De Graafschap begon goed aan het duel en beteugelde Feyenoord gedurende de eerste 35 minuten. Sterker nog: De Graafschap was de betere partij en kreeg de beste kansen. Eerst schoot Karim Tarfi hard op de vuisten van Kenneth Vermeer, die ook pogingen van Pröpper (kopbal) en Cas Peters (schot) onschadelijk maakte.

Weer Pröpper-goal

Na 26 minuten gingen de armen alsnog de lucht in bij de Doetinchemmers, toen Pröpper middels een heerlijke actie Rick Karsdorp omspeelde en zelfs scoorde (0-1). De centrale verdediger tikte van dichtbij, uit een kluts en na een pass van Bart Straalman, binnen. De storm van De Graafschap ging even liggen, terwijl Feyenoord meer aandrong. Hidde Jurjus, deze week opgenomen in de selectie van Jong Oranje, wist echter wel raad met de dadendrang van de Rotterdammers. De doelman zag eerst Kramer missen, alvorens hij tot driemaal toe heerlijk redde. Een schot van Tonny Vilhena werd over getikt en een kopbal van Jens Toornstra uit de hoek gevist.

01-MGL5543.jpg

Bouma maakt rentree

De beste redding van Jurjus was die op een kopbal van Kramer. Op katachtige wijze tikte Jurjus diens inzet via de lat uit het doel, waardoor het bij rust nog 0-1 stond. Bart Straalman bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger werd Thijs Bouma, die zijn eerste minuten sinds augustus 2015 maakte. Tien minuten na de pauze moest De Graafschap toch een tegentreffer incasseren. Kramer tikte een voorzet van Miquel Nelom bij de eerste paal langs Ted van de Pavert en Jurjus in het Graafschap-doel: 1-1. Feyenoord was beter in de tweede helft en kreeg via Tonny Vilhena ook een mogelijkheid op de 2-1. Zijn vrije trap zeilde over het doel.

Feyenoord wint

Invaller Bilal Basacikoglu gaf Feyenoord vervolgens extra elan, want de aanvaller was een constante dreiging. Het was dan ook niet meer dan logisch dat juist Basacikoglu de muur van De Graafschap slechtte. De Feyenoorder gaf na een combinatie voor op Eljero Elia, die de 2-1 maakte. Met nog een kwartier op de klok keek De Graafschap ineens tegen een achterstand aan. De meegereisde Superboeren 'bleven springen voor hun club' en maakten er ondanks de 2-1 een feestje van. Het werd nog wel 3-1, op merkwaardige wijze. Nadat Bouma de bal onbedoeld richting doel tikte en Jurjus de bal nog licht toucheerde, miste Mark Diemers de bal op de doellijn. Zo eindigde de avond in mineur.

02-MGL5546.jpg

Feyenoord - De Graafschap: 3-1

Arbiter Bas Nijhuis | Toeschouwers: 47.000

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Robin Pröpper (26’), 1-1 Michiel Kramer (55’), 2-1 Eljero Elia (76’), 3-1 Thijs Bouma, e.d. (82’)

Opstelling Feyenoord: Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp, Sven van Beek, Eric Botteghin, Miquel Nelom; Karim El Ahmadi, Simon Gustafson (46’ Bilal Basacikoglu), Tonny Vilhena; Jens Toornstra, Michiel Kramer en Eljero Elia.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman (46’ Thijs Bouma), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Karim Tarfi, Mark Diemers, Youssef El Jebli (72’ Dean Koolhof), Andrew Driver (67’ Nathan Kabasele); Vincent Vermeij en Cas Peters.

Gele kaart(en) Feyenoord:

Gele kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Feyenoord:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:

03-MGL5405.jpg

04-MGL5436.jpg

05-MGL5441.jpg

06-MGL5450.jpg

07-MGL5455.jpg

08-MGL5472.jpg

09-MGL5545.jpg

10-MGL5556.jpg

11-MGL5569.jpg

12-MGL5608.jpg

13-MGL5790.jpg

14a-MGL5801.jpg
Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht