U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap verslaat Jong PSV in doelpuntenfestijn op De Vijverberg


De Graafschap heeft vrijdagavond wederom goede zaken gedaan in strijd om de bovenste plekken. Op De Vijverberg werd er een ruime 4-1 zege geboekt op Jong PSV. Daryl van Mieghem, Ted van de Pavert, Mohamed Hamdaoui en Stef Nijland waren trefzeker. Voor PSV scoorde Amar Catic.

Statement

Na de aftrap werd er aandacht geschonken aan racisme en werd er ongeveer één minuut niet ‘gevoetbald’. Nadat PSV’er Sekou Sidibe had afgetrapt kreeg Richard Ledezma de bal en laatstgenoemde hield de bal even in zijn bezit. De actie kon rekenen op een groot applaus van stadion De Vijverberg en dat werd zichtbaar gewaardeerd door de spelers. Hierna werd er uiteraard ‘gewoon’ gevoetbald en via Ralf Seuntjens werd De Graafschap al snel gevaarlijk, maar de spits kopte in de handen van PSV-goalie Mike van de Meulenhof. Na tien minuten was Branco van den Boomen wél dicht bij de 1-0 met een prachtige vrije trap, maar zijn bal spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Doelpunten en voorsprong

Jong PSV kwam na een kwartier spelen, tegen de verhouding in, op voorsprong via Catic. De aanvaller was na balverlies op het middenveld Van de Pavert te snel af, omspeelde Hidde Jurjus en schoof de bal vervolgens in een leeg doel: 0-1. De Graafschap maakte echter vier minuten later alweer gelijk. Van Mieghem schiet de bal vanaf de zijkant achter een kansloze Van de Meulenhof: 1-1. Daarna brak een fase aan waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden, waarbij De Graafschap wel de bovenliggende partij was. Vlak voor de rust creëerde De Graafschap wel een goede mogelijkheid via Leeroy Owusu, die na een combinatie met Van den Boomen en goede passeerbeweging op de vuisten van Van de Meulenhof. Uit een corner van Van den Boomen vlak daarna was het wel raak: 2-1. Van de Pavert gaf het laatste zetje. Jurjus moest in de absolute slotfase van de eerste nog redden op een poging van Richard Ledezma.

Bevrijdende goal Hamdaoui

De Graafschap bleef ook in de tweede helft de betere ploeg en al snel bracht Hamdaoui de marge op twee doelpunten. Hamdaoui trok vanaf de linkerflank naar binnen en schoot van buiten de zestien fraai in de rechterbovenhoek: 3-1. Enkele minuten later werd De Graafschap na een prachtige aanval gevaarlijk via Hamdaoui, die rakelings over schoot na een goed één-tweetje met Nijland. Jong PSV stelde daar bar weinig tegenover en na driekwart wedstrijd had Seuntjens alle ruimte om te schieten na een voorzet van Hamdaoui, maar hij zette te weinig kracht achter de bal waardoor Van de Meulenhof de bal makkelijk kon oprapen.

Slotakkoord Nijland

Het duel werd in de 72ste minuut definitief in het slot gegooid door Nijland, die Van de Meulenhof simpel passeerde na een fraaie combinatie met Seuntjens in het zestienmetergebied. In de slotfase leek De Graafschap 5-1 te scoren, maar Toine van Huizen zag zijn doelpunt uit een voorzet van Owusu afgekeurd worden wegens buitenspel. Zo’n vijf minuten voor tijd moest Jurjus nog redding brengen op een goed schot van Sidibe. In blessuretijd was De Graafschap alsnog dicht bij de 5-1. Van Mieghem schoot echter in het zijnet na een scrimmage en Van Huizen kopte net naast uit een voorzet van Owusu. Door de overwinning zijn de mannen van trainer Mike Snoei ook na vijftien duels nog ongeslagen. De Graafschap staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie met drie punten achterstand op SC Cambuur, dat wel één duel meer heeft gespeeld. Maandagavond (20:00 uur) wordt de competitie alweer vervolgd met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

'Nuttige avond, maar moesten winnen'

"Wij zijn verplicht, en dat is niet om oneerbiedig te doen, om dit soort duels te winnen. Ze hebben het ons best lastig gemaakt", zei Snoei tijdens de persconferentie. "Teams als Jong PSV zijn vooral met opleiden bezig, maar in gedeeltes van de wedstrijd zag je dat als je die aanstormende knapen laat voetballen, dat ze er gevaarlijk uitkwamen. Dat was best moeilijk om op in te stellen. Dit soort ploegen kunnen het je enorm lastig maken. Fysiek komen ze vaak iets tekort, maar na de winterstop en aan het einde van het seizoen zie je een paar jongens die staan te trappelen om in het eerste elftal te spelen."

"Hier en daar hadden we de kansen beter moeten benutten. We speelden het soms niet goed uit of de keeper deed goede dingen. We zijn rustig gebleven en na de teleurstelling van de 0-1 hebben we prima goals gemaakt", vervolgde onze trainer. "We werden ook uit standaardsituaties gevaarlijk en dat was goed, want daar trainen we veel op. Ik vond het een nuttige avond, maar het heeft pas echt effect als je dit maandag verzilvert bij Jong AZ. We zijn op de goede weg, maar alles met elkaar kan het echt nog een heel stuk beter. Daar gaan we ook voor."

De Graafschap - Jong PSV: 4-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Amar Catic (15.), 1-1 Daryl van Mieghem (20.), 2-1 Ted van de Pavert (39.), 3-1 Mohamed Hamdaoui (51.), 4-1 Stef Nijland (72.)

Arbiter: Edgar Bijl | Toeschouwers: 9.210

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert (46. Van Heertum), Tutuarima; Vet (83. Olijve), Nijland (77. Thomassen), Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui.

Opstelling Jong PSV: Van de Meulenhof; Daverveld, Soulas, De Haas ©, Theunissen; Gomes (46. Wallenburg), Sidibe, Schoonbrood (83. Lauwers); Catic, Ledezma (65. Ngonge) en Mendonca.

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Heertum (67.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Ngonge (69.), Soulas (90+2.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong PSV:

Bijzonderheid: Eerste minuut 'niet gevoetbald' vanwege gezamenlijk statement tegen racisme

{asset:38674:url}{asset:38675:url}{asset:38676:url}{asset:38677:url}{asset:38678:url}{asset:38679:url}{asset:38680:url}{asset:38681:url}{asset:38682:url}{asset:38683:url}{asset:38684:url}{asset:38685:url}{asset:38686:url}{asset:38687:url}{asset:38688:url}{asset:38689:url}{asset:38690:url}{asset:38691:url}{asset:38692:url}{asset:38693:url}{asset:38694:url}{asset:38695:url}{asset:38696:url}{asset:38697:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner