U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap verslaat Jong AZ op De Vijverberg (2-1)


De Graafschap verslaat Jong AZ op De Vijverberg (2-1)

De Graafschap heeft vrijdagavond drie punten gepakt tegen Jong AZ. In eigen huis werd een 2-1 zege geboekt, dankzij doelpunten van Başar Önal en Xandro Schenk.

Voorsprong via Önal

Vlak voor de aftrap werd Philip Brittijn gehuldigd voor 100 duels in het eerste elftal van De Graafschap. Een prachtige mijlpaal! De Graafschap begon fel aan het duel met Jong AZ. Na enkele dreigende momenten was de eerste kans voor Simon Colyn, die van dichtbij kon schieten maar de bal onvoldoende kracht kon meegeven. Even later haalde Mimoun Mahi uit met links en spatte zijn inzet uiteen op de lat boven doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro. Op aangeven van Önal mocht ook Alexander Büttner uithalen; over het doel. Halverwege het eerste bedrijf meldde Jong AZ zich en keerde Thijs Jansen een inzet van Dave Kwakman. In de 26e minuut zette Önal de 1-0 op het bord, toen hij een goede voorzet van Colyn achter Owusu-Oduro kopte. Ricuenio Kewal had voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar zag dat Jansen in twee instanties voor een redding zorgde. Brittijn schoot - na een heerlijke pass van Mahi - net over.

Kopgoal Schenk

Brittijn had ook in de tweede helft de 2-0 op zijn schoen (dit keer na een scherpe voorzet van Büttner), maar van heel dichtbij werkte hij de bal over het doel. Even daardoor was ook Ralf Seuntjens dicht bij een doelpunt, zijn schot werd geblokt. Aan de andere kant voorkwam Jansen met een cruciale redding dat Jong AZ gevaarlijk werd. Lange tijd gebeurde er weinig voor beide doelen, op een schot van Kwakman na dat ruim naast ging. Een kwartier voor tijd werd het 1-1 via invaller Jorn Berkhout, die vanaf de linkerkant raak schoot. Warmerdam had voor een snelle voorsprong kunnen zorgen, maar Owusu-Oduro had de kopbal klemvast. Diezelfde doelman had in de 89e minuut ook een redding op een vlammend schot van invaller David Flakus Bosilj, wiens inzet via de lat over het doel ging. In de absolute slotfase bracht Schenk de 2-1 op het scorebord, door hard raak te koppen. Volgende week vrijdag gaan we op bezoek bij FC Dordrecht.

De Graafschap - Jong AZ: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Başar Önal (26.), 1-1 Jorn Berkhout (75.), 2-1 Xandro Schenk (90+4.)

Arbiter: Pérez | Toeschouwers: 11.311

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner (85. Hillen); Brittijn, Mahi (66. Yadir), Warmerdam; Colyn (85. Flakus Bosilj), Seuntjens (75. Haen) en Önal (66. Van Gilst).

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken (46. Berkhout), Stam ©, Schouten, Esteves (85. Dekkers); Mastoras, Smit, Kwakman (72. Postma); Kewal, Koster (72. Kerssens) en Daal.

Gele kaart(en) De Graafschap: Warmerdam (19.), Seuntjens (73.)

Gele kaart(en) Jong AZ: Daal (79.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong AZ:

Bijzonderheid:





Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Mac3Park Stadion, Zwolle

Logo pec zwolle
vr
26
jul.
19:00
uur
Logo De Graafschap PNG
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner