De Graafschap verslaat FC Eindhoven in oefenduel: 2-0

De Graafschap heeft maandagmiddag een besloten oefenduel met FC Eindhoven gewonnen. Dankzij doelpunten van Charlison Benschop en Hicham Acheffay werd het 2-0 in het voordeel van de Achterhoekers.

De Graafschap had in de eerste helft het beste van het spel. Bij de Achterhoekers stonden spelers aan de aftrap die vrijdagavond in het met 2-0 gewonnen duel met TOP Oss minder of niet aan het spelen kwamen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Sam Bisselink die met een geweldige steekpass alleen voor FC Eindhoven-doelman Jort Borgmans werd gezet door Lion Kaak. De doelman deed net voldoende om de inzet van de aanvaller naast te zien gaan. Na een kwartier was het tot twee keer toe Mees Kaandorp die gevaarlijk werd voor de blauw-witten. Eerste werd een schot van de middenvelder geblokt, vlak daarna schoot hij na goed terugleggen van spits Charlison Benschop net naast.

Het enige wapenfeit van FC Eindhoven in de eerste helft kwam op naam van Sam Oonincx die het aluminium boven doelman Mees Bakker raakte met een bekeken schot. Daarna onderscheidde doelman Borgmans zich weer voor de gasten door onder meer op kopballen van Xandro Schenk en Benschop te redden. Door de reddingen van de doelman was het doelpuntloos gelijk bij rust.

Beide doelpunten na rust

Na rust kwam Joran Hardeman in de ploeg voor rechtsback Jim van der Logt. Na ruim een uur spelen was het Charlison Benschop die een voorzet van Sam Bisselink licht toucheerde en de bal via een FC Eindhoven been over de lijn zag hobbelen. Daarna bleef De Graafschap het meeste balbezit houden, zonder dat beide ploegen echt tot grote kansen kwamen. In de blessuretijd van de tweede helft kreeg De Graafschap een penalty na een overtreding van FC Eindhoven in het eigen zestienmetergebied. Hicham Acheffay, die afgelopen vrijdag het duel met TOP Oss besliste, ging achter de bal staan en tekende wederom voor de 2-0 eindstand.

De Graafschap - FC Eindhoven: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Charlison Benschop (66.), 2-0 Hicham Acheffay (90+2. / strafschop)

Opstelling De Graafschap: Bakker; Van der Logt (46. Hardeman), Lammers, Schenk, Baas; Kaak (70. Lever), Bouihrouchane (70. Willemsen), Kaandorp (70. Yadir); Bisselink (70. Schoppema), Benschop, Acheffay.

Opstelling FC Eindhoven: Borgmans; Oonincx, Ogenia, Bogaers, Jansen; Kerstens, Faber, Dorenbosch, Enokpa; Rego, Fadiga.