De Graafschap verliest van FC Groningen (4-2)

De Graafschap is vrijdag onderuitgegaan op bezoek bij FC Groningen. In de Euroborg werd een 4-2 nederlaag geleden.

Veerkracht

De eerste kans was voor Thom van Bergen, wiens schot klemvast werd gepakt door Thijs Jansen. Twee minuten later had de doelman geen antwoord op een inzet van Romano Postema, die de bal na een snelle aanval kreeg van Luciano Valente. Anis Yadir, die zijn basisdebuut maakte in competitieverband, leek op weg naar de 1-1 maar werd tijdig afgestopt door de defensie van FC Groningen. Postema had in de vijftiende minuut de 2-0 op zijn schoen, maar zag zijn inzet uitstekend gekeerd worden door Jansen. Niet lang daarna belandde een pass van Marvin Peersman precies tussen Xandro Schenk en Alexander Büttner in en maakte Postema zijn tweede doelpunt van de avond. De Superboeren kwamen vervolgens terug in de wedstrijd; Jeffry Fortes gaf een goede voorzet op Ralf Seuntjens, die op knappe wijze voor de aansluitingstreffer zorgde. Een scherpe hoekschop in de 33e minuut leverde de gelijkmaker op, toen Seuntjens raak kopte (2-2). FC Groningen wilde met een voorsprong de rust in gaan en was via Johan Hove dicht bij de 3-2, maar hij schoot net naast.

Twee goals

In de eerste tien minuten na rust ging het gelijk op. FC Groningen brak de ban: Valente schoot raak na een individuele actie en zette de 3-2 op het bord. Jansen en Donny Warmerdam voorkwamen dat de thuisploeg verder uitliep, waarna Büttner met een harde knal probeerde te scoren. Doelman Hidde Jurjus kreeg de bal recht op zich af en hoefde weinig moeite te doen om het schot te keren. Met drie verse krachten in de ploeg probeerde De Graafschap het tij te keren. In de extra tijd mocht Warmerdam uithalen - na een misverstand bij Groningen - en vond hij Jurjus op zijn weg. Postema besliste de wedstrijd door in de laatste seconden de 4-2 te maken, toen Groningen een counter goed afmaakte.

FC Groningen - De Graafschap: 4-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Romano Postema (6.), 2-0 Romano Postema (16.), 2-1 Ralf Seuntjens (23.), 2-2 Ralf Seuntjens (33.). 3-2 Luciano Valente (56.), 4-2 Romano Postema (90+5.)

Arbiter: Oostrom | Toeschouwers: 21.111

Opstelling FC Groningen: Jurjus; Bacuna ©, Rente, Peersman, Määttä (46. Blokzijl); Schreuders, Duarte, Hove, Valente (78. Mendes); Van Bergen en Postema.

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner (80. Schoppema); Brittijn (80. G. Büttner), Yadir (74. Mahi), Warmerdam; Colyn, Seuntjens (64. Flakus Bosilj) en Van Gilst (80. Hassan).

Gele kaart(en) FC Groningen: Postema (87.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Fortes (61.), Schenk (66.), Colyn (86.)