De Graafschap verliest van FC Eindhoven: 3-2

De Graafschap heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven verloren. De ploeg van trainer Mike Snoei verloor met 3-2 door een doelpunt van Pieter Bogaers in blessuretijd. De Graafschap kwam vroeg in de wedstrijd op 0-1 via Daryl van Mieghem, ware het niet dat Jacky Donkor en Maarten Peijnenburg de stand omdraaiden. In de slotfase deed Jasper van Heertum nog iets terug (2-2), maar het bleek niet voldoende.

Steun supporters en Van Mieghem

De Superboeren konden voorafgaand aan de wedstrijd rekenen op de steun van de supporters. Tijdens de reis van Doetinchem naar Eindhoven werd de spelersbus begeleid door supporters, maar waren ook fraaie spandoeken te zien met de tekst: 'Waar jij ook gaat, staan wij paraat'. Omdat de supporters ook in Eindhoven de spelers een hard onder de riem staken, ging de wedstrijd vijf minuten later van start. De Graafschap begon met onder meer doelman Nick van den Dam, die zijn officiële debuut maakte, in plaats van de niet inzetbare Rody de Boer. Mohamed Hamdaoui keerde terug in plaats van Joey Konings. De Graafschap startte uitstekend aan de wedstrijd en kwam na zeven minuten al op een 0-1 voorsprong via Van Mieghem, wiens inzet vanaf de rechterkant in het doel belandde.

Na de vroege treffer beet FC Eindhoven meer van zich af en De Graafschap moest zich meer op het verdedigen richten. Na iets meer dan een kwartier schoot Hugo Botermans voorlangs op aangeven van Lorenzo van Kleef. Amper twee minuten daarna incasseerde De Graafschap de gelijkmaker nadat Donker een schot vanaf de linkerkant in de verre hoek zag vallen: 1-1. Even later ging een poging van Van Mieghem over op aangeven van Johnatan Opoku en in de 28ste minuut leek De Graafschap op 1-2 te komen. Ted van de Pavert werkte de bal binnen, maar arbiter Edgar Bijl keurde de treffer om onduidelijke reden af. In het restant van de eerste helft creëerde beide ploegen geen kansen weer, waardoor het bij de rust 1-1 stond.

Eindhoven beslist duel

De Graafschap begon aan de tweede helft met één wijziging: Hamdaoui kon niet verder en werd vervangen door Danny Verbeek. Eindhoven was de betere ploeg en na tien minuten in de tweede helft blokte Opoku een schot van Donkor. Vlak voor het uur spelen kopte Maarten Peijnenburg de 2-1 binnen, ondanks dat Van den Dam nog een verwoede poging deed om de bal voor de lijn weg te boksen. Snoei besloot daarna twee wissels door te voeren: Van Heertum en Dekker komen in de ploeg voor respectievelijk Julian Lelieveld en Jesse Schuurman.

In het vervolg kreeg de thuisploeg drie kansen via Jort van der Sande. Eerst stiftte hij een bal naast, vervolgens ging een gekruld schot langs het doel en tot slot kopte hij over uit een voorzet van Joey Sleegers. In de 78ste minuut kreeg De Graafschap een grote mogelijkheid op de 2-2, maar de ingevallen Konings schoot maar nét naast. Zo'n zes minuten voor tijd kwam De Graafschap terug in de wedstrijd nadat Van Heertum hard raak kopte uit een hoekschop van Van Mieghem. Amper één minuut later had Van Mieghem zelfs de 2-3 op zijn schoen, maar Eindhoven-goalie Ruud Swinkels pareerde het schot. Uiteindelijk kreeg De Graafschap in blessuretijd de deksel op de neus. Invaller Pieter Bogaers maakte er 3-2 en dat was ook de eindstand.