De Graafschap verliest op bezoek bij FC Den Bosch

De Graafschap is vrijdagavond met 2-1 onderuit gegaan op bezoek bij FC Den Bosch. Na een prachtig doelpunt van Alexander Büttner maakten Joey Konings en Victor van den Bogert de doelpunten namens de Brabanders.

Wereldgoal Büttner

In Den Bosch verschenen dezelfde elf spelers als vorige week tegen TOP Oss aan de aftrap. De eerste, échte kans was voor FC Den Bosch, waar met Van den Bogert, Konings en Danny Verbeek drie voormalig Superboeren speelden. Na een voorzet van Konings kopte spits Nikolaj Möller naast de goal van Hidde Jurjus. In de 12e minuut volgde een indrukwekkende minuut applaus voor Ralf Seuntjens, die voor zowel Den Bosch als De Graafschap speelde en aanwezig was in Stadion De Vliert. Luttele minuten later maakte Büttner op fantastische wijze de openingstreffer. Jeffry Fortes gaf de bal strak voor en Büttner verlengde zijn voorzet prachtig: 0-1 voor De Graafschap. Aanvoerder Siem de Jong had de 0-2 op zijn schoen, maar werkte de bal via-via naast. Lange tijd waren beide ploegen in evenwicht, tot de 36e minuut. Konings kapte en haalde uit, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Vier minuten voor de rust was het wel raak, toen Konings middels een halve omhaal de bal achter Jurjus schoot (1-1).

Sterkere fase Den Bosch

Anass Ahannach had de Brabantse formatie twee minuten na rust op voorsprong kunnen zetten, maar trof met zijn schot de paal. Aan de andere kant kopte Rio Hillen recht in de handen van Den Bosch-doelman Wouter van der Steen. Niet veel later kopte De Jong de bal via de lat over en was het bijna 1-2. De grootste kans was echter voor Başar Önal, die na een prachtige solo de buitenkant van het aluminium raakte. Den Bosch werd daarna sterker en Fortes voorkwam tot twee keer toe dat er gescoord werd. In de 63e minuut gebeurde dat wel: uit een hoekschop van Verbeek kopte Van den Bogert raak (2-1). Op een schot van invaller Charlison Benschop (ruim over) en Philip Brittijn (bal werd gekraakt) na creëerde De Graafschap geen grote kansen in het laatste kwart van de wedstrijd meer. Volgende week vrijdag spelen we in Doetinchem tegen Jong PSV.

FC Den Bosch - De Graafschap: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Alexander Büttner (14.), 1-1 Joey Konings (41.), 2-1 Victor van den Bogert (64.)

Arbiter: Oostrom | Toeschouwers: 4.384

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen ©; Mulders (90. Leijten), Van den Bogert, Maas, Van Hedel (46. De Groot); Van der Heijden, Hammouti, Ahannach; Verbeek (86. Patoulidis), Möller en Konings.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten (80. Bisselink), Fortes, Hillen, Büttner; Brittijn, De Jong © (89. Lammers), Valencia; Neghli (80. Kaandorp), Gravenberch (66. Benschop) en Önal (80. Acheffay).