De Graafschap verliest ondanks onvoorwaardelijke steun bij FC Emmen

De Graafschap heeft vrijdag een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij FC Emmen. De ploeg van Henk de Jong, gesteund door maar liefst 300 meegereisde fans die een zege verdienden, kende geen fortuin in de afronding. Youri Loen en oud-Superboer Cas Peters scoorden voor de Emmenaren.

Fraai gebaar Emmen

De fans van Emmen toonden voor rust een fraai spandoek na het trieste overlijden van onze fanatieke fan Bas en zorgden voor veel onderling respect. Al vroeg in de wedstrijd stichtte De Graafschap gevaar en werd een kopbal van Piotr Parzyszek van de doellijn gehaald. De Poolse topschutter van de Superboeren bleef gevaarlijk, want hij schoot na een kwartier hard op de vuisten van Dennis Telgenkamp.

Gevaarlijke Superboeren

Kort daarvoor schoot Oguzhan Türk een vrije trap over het doel van Filip Bednarek. Emmen creëerde niet heel veel, terwijl De Graafschap keer op keer erg dichtbij de 0-1 was. Elvio van Overbeek zag een poging rakelings voorlangs gaan en de gasten zorgden via Anthony van den Hurk voor rust ook nog voor een hachelijk moment. Het was wachten op de 0-1 en De Graafschap bleef wachten, want kort voor rust mikte Mark Diemers een vrije trap net mis.

1-0 voor Emmen

Bij Emmen stond naast Peters ook Alexander Bannink, gehuurd van De Graafschap, in de basis. Hij miste in de beginfase van de tweede helft een grote kans. Emmen kwam toch op voorsprong in de tweede helft, via invaller Youri Loen. Hij verschalkte Bednarek met een vrije trap in de korte hoek. Na de 1-0 veranderde een bal via Kevin van Diermen van richting, waarna het bijna 2-0 werd. Dat gebeurde ook via Issa Kallon.

Game over aan de Meerdijk

De Graafschap ging na het inbrengen van Daryl van Mieghem verder met vier verdedigers en drie aanvallers. Bednarek voorkwam een kwartier voor tijd de tweede treffer van Emmen, door Peters te stuiten. De Graafschap had alsnog op 1-1 kunnen komen, ware het niet dat invaller El Jebli de lat raakte. Emmen scoorde wél. Jan Lammers werd vier minuten voor tijd naar de grond geduwd, waarna Bannink de bal op Peters kon afleggen: 2-0 en game over, omdat Parzyszek, Gerson Klok en El Jebli nog misten.

FC Emmen - De Graafschap 2-0

Arbiter Allard Lindhout | Toeschouwers: 2.630

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Youri Loen (62.), 2-0 Cas Peters (86.)

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bakker, Lima (41. Loen), Siekman, Aslan; Türk (71. Fleuren), Olijve, Bannink, Klok; Kallon en Peters (87. Maier).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will (66. Van Mieghem), Lammers, Van Diermen, Nieuwpoort, Cicek; Diemers, Van den Hurk, Klaasen (76. El Jebli); Parzyszek en Van Overbeek (76. Koolhof).