De Graafschap verliest oefenduel van Heracles Almelo (3-0)

De Graafschap heeft maandagmiddag een besloten oefenduel met Heracles Almelo verloren. Dankzij doelpunten van Kasper Lunding, tweemaal, en Sem Scheperman werd het 3-0 op Erve Asito.

Beiden ploegen gevaarlijk in openingsminuten

Vrijwel direct na het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd kwam Heracles Almelo er gevaarlijk uit. Het schot van de rechterkant eindigde uiteindelijk op de paal naast De Graafschap-doelman Mees Bakker. Aan de andere kant kreeg rechtsbuiten Sam Bisselink een schietkans. Zijn schot ging uiteindelijk over de goal van Heracles Almelo-doelman Robin Jalving. Daarna bleef het lange tijd gelijk opgaand, zonder dat er kansen te noteren vielen.

Na een slippertje in de Achterhoekse defensie was het ineens Heracles-aanvaller Kasper Lunding die voor Bakker verscheen en koelbloedig afrondde; 1-0. Daarna werd het duel weer veelal op het middenveld gespeeld, waarbij Heracles wat gevaarlijker oogde.

Drie wissels aan het begin van de tweede helft

Aan het begin van de tweede helft kwamen Joran Hardeman, Anis Yadir en Pim Lukassen op het veld voor Jan Lammers, Hamza Bouihrouchane en Sisqo lever. Na vijf minuten in die tweede helft testte Hicham Acheffay Heracles-doelman Jalving. Die kon het schot van de aanvaller klemvast pakken. Na bijna een uur spelen kreeg De Graafschap een goede kans na een goede aanval via Lion Kaak en Pim Lukassen. Die laatste stuurde Sam Bisselink weg die zijn schot nog maar net gekeerd zag worden door Jalving.

In de 73ste minuut besliste Sem Scheperman het oefenduel voor Heracles Almelo door de 2-0 tegen de touwen te schieten en zo Bakker kansloos te laten. Direct na de goal combineerden de Achterhoekers zich op een prachtige manier richting de goal van Heracles Almelo, waar een voorzet van rechts voor de voeten van Blnd Hassan kwam. De bal knalde vanaf de paal echter terug het veld in.

Tien minuten voor tijd ontsnapte Lunding aan de defensie van De Graafschap en tekende voor de tweede van de middag: 3-0.

Heracles Almelo - De Graafschap: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Kasper Lunding (25.), 2-0 Sem Scheperman (73.), 3-0 Kasper Lunding (80.).

Opstelling Heracles Almelo: Jalving; Mokono, Bakboord, Les, Deyonge; Scheperman, Sierra, Ibrahimoglu; Lunding, Cicilia, Wehmeyer.

De Graafschap: Bakker; Van der Logt (67. Bouihrouchane), Lammers (46. Hardeman), Schenk, Willemsen (67. Kok); Kaak, Lever (46. Yadir), Bouihrouchane (46. Lukassen); Bisselink (67. Van der Heiden), Raterink (67. Hassan), Acheffay.