De Graafschap verliest oefenduel met VfL Bochum nipt; 1-2

De Graafschap heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel met VfL Bochum met het kleinste verschil verloren. De doelpunten kwamen op naam van Moritz Broschinski, Philipp Hofmann en Levi Schoppema.

Bochum opent de score

Al na vier minuten was het raak voor de club uit de Bundesliga. De gasten profiteerden van een slippertje bij De Graafschap en Moritz Broschinski haalde, onder de benen van doelman Thijs Jansen, doeltreffend uit en zette zo de 0-1 op het bord. Bijna tien minuten later was De Graafschap voor het eerst gevaarlijk toen Ezra van der Heiden gevaarlijk de zestien van de Duitsers inkwam, maar in de doelmond gestuit werd. Na bijna 25 minuten was het wederom Van der Heiden die gevaarlijk kon worden na een goede actie van Haen. De vleugelspeler trok naar binnen en schoot net voorlangs.

De gasten uit Bochum werden via enkele voorzetten gevaarlijk, maar deze werden allen opgeruimd door de Achterhoekse defensie of doelman Thijs Jansen. In de 39ste minuut trok De Graafschap de stand gelijk via een fraaie aanval. Spits Devin Haen verlegde het spel naar Van der Heiden, die op zijn beurt klaarlegde voor de aanstormende linksback Levi Schoppema. De vleugelverdediger schot hard en laag via de binnenkant van de paal binnen: 1-1.

De Graafschap opent bal in tweede helft

In de tweede helft opende De Graafschap het bal via Huseyin Dogan. De ingevallen spits raakt de bal op de volley en leek de voorsprong aan te tekenen. Maar doelman Nicolas Thiede redde knap. In het vervolg van het duel gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Toch was het VfL Bochum dat uiteindelijk aan het langste eind trok. De bal kwam voor de voeten van Philipp Hofmann, hij drukte uit de draai af en zette zo de einstand op het scorebord: 1-2.

De Graafschap vervolgt de competitie na de interlandbreak met een uitduel bij Jong FC Utrecht op vrijdag 24 november om 20.00 uur.

De Graafschap - VfL Bochum: 1-2

Doelpunten: 0-1 Moritz Broschinski (4.), 1-1 Levi Schoppema (39.), 1-2 Philipp Hofmann (80.)

Opstelling De Graafschap eerste helft: Jansen; Van der Logt, Lammers, Willemsen, Schoppema; Kaak, Wevers, Yadir; Van Gilst, Haen, Van der Heiden.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Jansen; Van der Logt (65. Bulut), Hardeman, Warmerdam, Van Riel; Kaak (65. Bouihrouchane), Wevers (65. Eijken), Yadir (65. Grotenhuis); Bisselink, Dogan, Raterink.