U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap verliest met tien man van VVV-Venlo (2-0)


De Graafschap verliest met tien man van VVV-Venlo (2-0)

De Graafschap heeft vrijdagavond een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij VVV-Venlo. In de eerste helft creëerden de Superboeren de nodige kansen om te scoren, maar trof alleen de thuisploeg doel. Na rust kreeg Simon Colyn een rode kaart en viel de 2-0.

Sterk begin

In het Covebo Stadion - De Koel - opende De Graafschap sterk. Na een goede voorzet van Levi Schoppema belandde de bal bij Colyn, die net niet genoeg snelheid aan zijn inzet kon geven. Even later kwam de voorzet opnieuw van de linkerkant en kopte David Flakus Bosilj maar net naast. Na tien minuten mocht Alexander Büttner aanleggen voor een strafschop, maar wist doelman Jan de Boer van VVV-Venlo te redden. In de counter kwam de thuisploeg er razendsnel uit en voorkwam Schoppema met een uitstekende sliding dat er gevaar ontstond. Halverwege de eerste helft keerde De Boer een geweldige kopstoot van Rio Hillen en ook daarna bleven de Superboeren de bovenliggende ploeg. VVV-Venlo kwam er vervolgens vaker uit, onder meer via Magnus Kaastrup die naast schoot. In de 33e minuut kwamen de Limburgers op voorsprong via spits Michalis Kosidis, die voor de 1-0 tekende.

Rode kaart en 2-0

In de tweede helft voorkwam Mees Bakker met een uitstekende redding dat het 2-0 voor VVV-Venlo werd. Na zeven minuten in de tweede helft kreeg Colyn een direct rode kaart, na een overtreding op Levi Smans. Met tien man probeerde De Graafschap de achterstand ongedaan te maken en creëerde Mimoun Mahi enkele dreigende momenten. Ook de thuisploeg kreeg kansen om te scoren. Zo probeerde Joep Kluskens het van afstand, maar greep Bakker perfect in. De keeper was even later ook een sta-in-de-weg op pogingen van Smans, Kaastrup en opnieuw Smans. Tien minuten voor het einde zag arbiter Alex Bos een overtreding van invaller Ezra van der Heiden in het zestienmetergebied en ging de bal op de stip. Kosidis benutte het buitenkansje en zorgde voor de eindstand van 2-0.

VVV-Venlo - De Graafschap: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Michalis Kosidis (33.), 2-0 Michalis Kosidis (81. / strafschop)

Arbiter: Bos | Toeschouwers: 4.953

Opstelling VVV-Venlo: De Boer; Rutten (90+1. Lathouwers), Ketting ©, R. Janssen, S. Janssen; Kluskens (84. Sedláček), Smans (88. Doesburg), Sierra; Kaastrup (84. Hegi), Kosidis en Allouch (84. Verheijen).

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Schenk, Hillen, Schoppema; Brittijn (73. Van der Heiden), Colyn, A. Büttner (84. Kaak); Önal (84. G. Büttner), Flakus Bosilj (73. Raterink) en Mahi (62. Warmerdam).

Gele kaart(en) VVV-Venlo: Kluskens (18.), R. Janssen (51.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Önal (39.)

Rode kaart(en) VVV-Venlo:

Rode kaart(en) De Graafschap: Colyn (52.)

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De oude meerdijk, Emmen

FC Emmen
vr
10
mei
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner