De Graafschap verliest met 2-1 bij FC Volendam

De Graafschap heeft vrijdagavond met 2-1 verloren bij FC Volendam. De ploeg van Jan Vreman had het moeilijk in de eerste helft, waarin Henk Veerman en Kevin Brands voor Volendam scoorden. Vooral in de beginfase van de tweede helft voerde De Graafschap de druk flink op, zonder te scoren. De mooie aansluitingstreffer van Jerry van Ewijk, twee minuten voor tijd, kwam te laat: 2-1 eindstand.

Veel blessuregevallen

Bij De Graafschap ontbraken in Volendam vier basisspelers. Edwin Linssen (rug), Ted van de Pavert (hersenschudding), Dean Koolhof (enkel) en Nathaniel Will (schouder) kampen allen met blessures. Mede daarom begonnen Jan Lammers en Soufian Echcharaf in de basis bij De Graafschap. De ploeg van Jan Vreman had geen antwoord op de felle start van Volendam en zag dat Henk Veerman op aangeven van Sofian Akouili al snel de 1-0 maakte. Na deze valse start bleef Volendam beter. De thuisploeg zette De Graafschap vroeg vast, terwijl de Doetinchemmers niet van de offensieve speelstijl van de tegenstander konden profiteren.

Veerman gevaarlijk

Na een kwartier schoot Robin Pröpper naast, maar aan de andere kant bleef Veerman voor gevaar zorgen. De Graafschap kreeg enkele mogelijkheden om langszij te komen en scoorde niet. Kristopher Vida schoot over en Soufian Echcharaf raakte met een fraai schot de lat boven oud-Graafschapper Theo Zwarthoed, die bij Volendam onder de lat stond. Vlak na het vlammende schot van Echcharaf maakte Kevin Brands de 2-0 voor Volendam. Wederom stond Akouili aan de basis van een doelpunt, daar hij niet werd aangepakt door De Graafschap en een knappe steekpass kon geven (2-0). Op een poging van Caner Cavlan na werden de gasten voor rust niet meer gevaarlijk.

{asset:8574:url}

De Graafschap beter na rust

De Graafschap tapte uit een ander vaatje na rust en creëerde direct kansen. Vincent Vermeij had zijn ploeg de aansluitingstreffer kunnen bezorgen, maar binnen twee minuten kopte de spits naast en stuitte hij op Zwarthoed. Veerman schoot aan de andere kant voorlangs. Vermeij kreeg na 54 minuten een derde kans op de 2-1. Ditmaal teisterde de aanvaller met een fraai schot de lat. Volendam werd vroeg onder druk gezet in het eerste kwartier van de tweede helft en kwam er bijna niet meer uit. Na een uur ging de storm weer wat liggen en moest Cavlan een kopbal van Veerman van de lijn halen.

Late aansluitingstreffer

De Graafschap probeerde het wel, maar kon geen vervolg geven aan het sterke begin van de tweede helft. Jasper Heusinkveld moest tussen de bedrijven door een inzet van Brands keren om de 3-0 te voorkomen. Tot aan de 87e minuut gebeurde er niet veel meer. Invaller Van Ewijk wist na een fantastische solo en dito schot echter de 2-1 te maken. De aansluitingstreffer, met nog tweeënhalve minuut op de klok, gaf De Graafschap hoop. Die hoop vervloog bijna toen Kevin van Kippersluis de lat raakte. De hoop op de 2-2 vervloog helemaal toen arbiter Siemen Mulder na drie minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd floot: 2-1 nederlaag.

{asset:8575:url}

FC Volendam - De Graafschap 2-1

Arbiter Siemen Mulder | Toeschouwers: 3.656

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Henk Veerman (5’), 2-0 Kevin Brands (38’), 2-1 Jerry van Ewijk (88’)

Opstelling FC Volendam: Theo Zwarthoed; Sofian Akouili, Henny Schilder, Gijs Luirink, Jermano Lo Fo Sang (80’ Erik Schouten); Ties Evers, Kevin Brands (77’ Kevin van Kippersluis), Raoul Esseboom; Brandley Kuwas, Henk Veerman en Ludcinio Marengo.

Opstelling De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Vlatko Lazic, Jan Lammers, Robin Pröpper, Caner Cavlan; Jordan Garcia-Calvete, Soufian Echcharaf (76’ Tom Menting), Santy Hulst (57’ Jerry van Ewijk), Karim Tarfi; Kristopher Vida (84’ Jeroen Meurs) en Vincent Vermeij.