De Graafschap verliest laatste competitieduel en begint dinsdag aan Play-Offs

De Graafschap heeft de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van het seizoen 2023/2024 verloren. Op De Oude Meerdijk in Emmen was FC Emmen met 2-1 te sterk. De Superboeren namen nog wel de leiding in Drenthe, maar de thuisploeg wist het duel te doen kantelen in hun voordeel. Jeffry Forts nam de 0-1 voor zijn rekening, waarna FC Emmen via Bradly van Hoeven en Rio Hillen (eigen doelpunt) de eindstand bepaalde. De Graafschap kan zich nu gaan opmaken voor de eerste ronde van de Play-Offs, waarin ADO Den Haag komende dinsdag 14 mei (21.00 uur) eerst op bezoek komt in Doetinchem.

Fortes zorgt voor 0-1

Tegen de Emmenaren begon Hillen, die vorige week al zijn rentree als invaller maakte na blessureleed, voor het eerst sinds eind oktober weer in de basis. Levi Schoppema en Stan Wevers begonnen ook en vervingen Alexander Büttner en Lion Kaak, die allebei rust kregen met het oog op de Play-Offs. De Graafschap begon goed in Emmen en al snel na de aftrap was het Tristan van Gilst (schot een meter over) met de eerste kans. De Superboeren leken vervolgens in de vijfde minuut 0-1 te komen, maar een inzet van Başar Önal werd nog maar nét op tijd voor Emmen van de lijn gehaald door Dennis Vos. De Graafschap hield daarna de druk erop en in de achttiende minuut was het alsnog raak nadat Xandro Schenk de bal uit een hoekschop verlengde en Fortes bereikte. De aanvoerder wist daar wel raad mee en tikte de bal van dicht bij achter Eric Oelschlägel: 0-1.

FC Emmen kantelt wedstrijd

Niet veel later kantelde de wedstrijd in het voordeel van FC Emmen, dat na bijna een halfuur spelen de gelijkmaker leek te maken. Schoppema was echter uiterst alert en haalde een poging van Van Hoeven na een goede steekpass van Maikel Kieftenbeld van de lijn. Kort daarna kwam Vicente Besuijen oog-in-oog te staan met Thijs Jansen, maar de doelman redde uitstekend. In de 34e minuut was daar dan toch de verdiende gelijkmaker van Emmen, nadat Besuijnen Van Hoeven wegstuurde met een steekpass en laatstgenoemde niet faalde: 1-1. Vlak voor de rust tekende Hillen op een ongelukkige manier voor de 2-1. Hillen veranderde een voorzet van Van Hoeven van richting waarmee hij Jansen kansloos liet. FC Emmen had kort daarna ook de 3-1 op het bord kunnen zetten, maar de pass van Van Hoeven was net te scherp waardoor oud-Superboer Parzyszek er nét niet bij kon.

Geen treffers in de tweede helft

De Graafschap, dat in de rust wisselde en Maas Willemsen en David Flakus Bosilj bracht voor Hillen en Önal, begon met goede moed aan de tweede helft. Grote kansen bleven echter uit in de openingsfase van het tweede bedrijf, al probeerde Jorrit Smeets het wel met een schot in de korte hoek dat geen probleem was voor Jansen. Na iets meer dan een uur spelen was FC Emmen wéér dicht bij de 3-1 toen Mike te Wierik na een vrije trap van Smeets de bal maar net voorlangs tikte. Na zo'n driekwart wedstrijd leek Flakus Bosilj opeens richting het doel van Oelschlägel af te kunnen, maar Jeff Hardeveld weet met een ingreep de Sloveen ternauwernood af te stoppen. Met onder meer Ralf Seuntjens en Mimoun Mahi als invallers probeerde De Graafschap nog iets te forceren. Mahi schoot onder meer over en in blessuretijd leverde Mahi een goede voorzet af op Philip Brittijn, die maar net naast schoot. Zo verloor De Graafschap de laatste competitiewedstrijd van de reguliere competitie met 2-1.

Play-Offs: Samen D’RAN, Samen Blauw-wit!

In de eerste ronde van de Play-Offs is ADO Den Haag onze tegenstander en op dinsdag 14 mei om 21.00 uur spelen we eerst een thuiswedstrijd. De return wordt zaterdag 18 mei om 20.00 uur gespeeld. Koop snel je kaart voor komende dinsdag via onderstaande link en laat De Vijverberg weer ouderwets spoken!

FC Emmen - De Graafschap: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jeffry Fortes (18.), 1-1 Bradly van Hoeven (34.), 2-1 Rio Hillen / eigen doelpunt (39.)

Arbiter: Blank | Toeschouwers: 7.974

Opstelling FC Emmen: Oelschlägel; Te Wierik, Vos, Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld, Smeets (67. Scholte), Bernadou (78. Konings); Besuijen, Parzyszek (78. Pouwels) en Van Hoeven (74. Brouwer).

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Schenk, Hillen (46. Willemsen), Schoppema; Warmerdam, Wevers (62. Seuntjens), Brittijn; Van Gilst (66. Yadir), Haen (66. Mahi) en Önal (46. Flakus Bosilj).

Gele kaart(en) FC Emmen: Besuijen (5.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Önal (15.), Wevers (54.)