De Graafschap verliest eerste thuisduel van VVV-Venlo

De Graafschap heeft het eerste thuisduel van het seizoen verloren van VVV-Venlo. Hoewel de ploeg van Adrie Poldervaart legio kansen kreeg, trokken de Limburgers aan het langste eind: 1-2.

Goede start van de thuisploeg

Voorafgaand aan het duel liet de SpinSide zich van haar beste kant zien met, na de actie bij PEC Zwolle, wederom een prachtige sfeeractie. De Graafschap begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de derde minuut al de eerste mogelijkheid via een kopbal van Danzell Gravenberch, na een puntgave voorzet van Giovanni Korte. De Graafschap bleef in die openingsfase de betere ploeg en leek via Hamza Bouihrouchane op voorsprong te komen. De kleine middenvelder van De Graafschap schoot een afgeslagen bal uit een corner ineens op het aluminium. In de 18de minuut beloonden de Superboeren zichzelf via Camiel Neghli. De aanvaller onderschepte de bal van Sem Dirks, ging alleen op VVV-doelman Zima af en faalde niet: 1-0.

Daarna bleef De Graafschap op zoek naar nog een treffer. Maar ondanks kansen voor Bouihrouchane en De Jong bleef deze uit. Vlak voor rust kwam VVV-Venlo langszij na een slippertje aan de kant van de Superboeren. Verheijen schoot strak binnen na een één-twee met Braken.

Legio kansen in tweede helft

Hoewel VVV-Venlo de eerste grote kans van de tweede helft kreeg, Nick Venema ging alleen op Jurjus af die redde, was het De Graafschap dat bleef aandringen. Doelpuntenmaker Neghli was nog het dichtsbij een nieuwe voorsprong voor De Graafschap, maar zijn schot verdween in het zijnet. In de 54ste minuut leidde een slippertje in de defensie van De Graafschap tot een penalty. Deze werk koel ingeschoten door Sven Braken: 1-2.

De Graafschap ging vervolgens alles of niets spelen en kreeg nog enkele kansen, maar het net werd niet meer gevonden. Zaterdag speelt De Graafschap een oefenduel met tweededivisionist De Treffers, voordat de ploeg van Poldervaart op maandag 22 augustus afreist naar Amsterdam voor het volgende competitieduel met Jong Ajax.

De Graafschap - VVV-Venlo: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Camiel Neghli (18.), 1-1 Verheijen (38.), 1-2 Braken (58).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Schenk; Brittijn, Bouihrouchane, De Jong; Neghli, Gravenberch, Korte.

Opstelling VVV-Venlo: Zima; Sedlacek, Ketting, Dirks, Janssen; De Boer, Klaasen, Verheijen; Venema, Braken, Johansson.