De Graafschap verliest besloten oefenduel bij Heracles Almelo

De Graafschap heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel bij en tegen Heracles Almelo met 4-1 verloren. De doelpunten kwamen op naam van Emil Hansson, Antonio Satriano, Mohamed Sankoh, Diego van Oorschot en Elie Raterink.

Eerste mogelijkheden voor De Graafschap, daarna Heracles dat de klok slaat

De eerste mogelijkheid was na ruim drie minuten voor de Achterhoekse trots in het oefenduel dat twee keer over een uur duurde. Een hoekschop van Alexander Büttner eindigde op het hoofd van Xandro Schenk. De centrale verdediger kon echter net te weinig richting aan de bal meegeven. Tien minuten later eindigde een goede aanval in de voeten van Basar Önal, die scherp voorgaf. Mimoun Mahi leek de bal met een volley binnen te kunnen werken, maar kwam een teenlengte tekort.

In de 17de minuut was Heracles Almelo voor het eerst echt gevaarlijk. Via de rechterkant kwam rechtsback Jannes Wieckhoff goed door en hij gaf voor op Anas Ouahim. De aanvaller schoot in de korte hoek, maar met zijn voeten voorkwam De Graafschap-doelman Thijs Jansen de treffer. Na 25 minuten kwam Heracles toch op voorsprong. De bal viel precies goed voor de voeten van Bryan Limbombe, die ruim in buitenspelpositie stond maar door mocht. De aanvaller van de gasten legde de bal panklaar voor Emil Hansson die in een leeg doel kon schuiven: 1-0.

Vlak daarna leidde opnieuw Limbombe de 2-0 in. Met een fraaie pass stuurde hij Hansson weg die schoot. Jansen redde op het eerste schot, maar was in de rebound kansloos op de inzet van Antonio Satriano. Na 42 minuten was het weer eens aan De Graafschap. Philip Brittijn kreeg de bal op randje zestienmetergebied van Jeffry Fortes en drukte af, net naast het doel van Heracles-doelman Fabian de Keyzer. Na drie kwartier voetbal kreeg Simon Colyn een schietkans, hij zag zijn inzet van via de paal terug het veld inkomen.

De grootste kans voor De Graafschap kwam in de laatste minuut voor rust. Donny Warmerdam zette Colyn alleen voor Fabian de Keyzer. De inzet van de spits was echter niet hard genoeg om de doelman van Heracles Almelo te verrassen.

Grote kans én doelpunt Raterink direct na rust

Direct na het begin van de tweede helft liet Giovanni Büttner van zich horen. Na een goede actie over de rechterkant gaf hij goed voor op Raterink, die de bal tegen de paal schoof. Na acht minuten in de tweede helft was het Raterink die nu wel doel trof. Na een goede versnelling en lage voorzet van Ezra van der Heiden, schoot de spits de bal met links hard binnen.

Van der Heiden ontsnapte in de 74ste minuut aan de bewaking van zijn directe tegenstander en ging alleen op De Keyzer af. De doelman kon het schot met moeite keren. Twee minuten later kregen de Superboeren weer een enorme kans na een goede voorzet van Giovanni Büttner. Hij legde de bal op het hoofd van, wederom, Raterink en die kopte van dichtbij hard op doelman De Keyzer.

Ondanks het betere van het spel was het Heracles dat weer scoorde in de 94ste minuut via Mohamed Sankoh, die van dichtbij binnenschoof. Vlak daarna tekende de thuisploeg ook de 4-1 aan via Diego van Oorschot.

Heracles Almelo - De Graafschap: 4-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Emil Hansson (25.), 2-0 Antonio Satriano (37.), 2-1 Raterink (67.), 3-1 Mohamed Sankoh (94.), 4-1 Diego van Oorschot (98.)

Opstelling De Graafschap eerste uur: Jansen; Fortes, Schenk, Hillen, Schoppema (44. Kaak); Warmerdam, Alexander Büttner, Brittijn; Mahi (33. Van der Heiden), Colyn, Önal.

Opstelling De Graafschap tweede uur: Jansen (90. Wieggers); Van der Logt, Lammers; Hardeman, Van Riel; Kaak, Bouihrouchane (108. Eijken), Yadir (108. Dogan); Giovanni Büttner (108. Bisselink), Raterink (108. Veenstra), Van der Heiden (108. Van Gilst).