U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap speelt één wedstrijd zonder uitpubliek en moet plan van aanpak maken na uitspraak tuchtcommissie


De Graafschap speelt één wedstrijd zonder uitpubliek en moet plan van aanpak maken na uitspraak tuchtcommissie

De Graafschap ontving donderdag de uitspraak van de tuchtcommissie voor de aanklachten rondom de uitduels met Willem II en VVV-Venlo van afgelopen seizoen. De Achterhoekse trots had het voorstel van de aanklager niet geaccepteerd en verscheen onlangs voor de tuchtcommissie.

Belangrijk dialoog aan te blijven gaan

De aanklager Betaald Voetbal had De Graafschap een schikkingsvoorstel gedaan voor twee uitwedstrijden zonder publiek. Deze eis deed de aanklager ook tijdens de zitting. Door de uitspraak van de tuchtcommissie is deze straf nu teruggebracht tot één wedstrijd zonder publiek en het schrijven van een plan van aanpak met één voorwaardelijke wedstrijd zonder uitsupporters. “We zijn tevreden met de uitspraak van de tuchtcommissie”, aldus directeur algemene zaken Michael Ogubai, die bij de tuchtcommissie pleitte. In zijn pleitnota gaf Ogubai aan dat De Graafschap vond dat het zich kon disculperen aangezien er voor, tijdens en na de wedstrijd maatregelen zijn genomen. Daarnaast gaf de hij aan het belangrijk te vinden dat er dialoog plaatsvindt en we met elkaar in gesprek blijven. Namens de RvC was ook Sjoerd Weikamp aanwezig bij de zitting van de tuchtcommissie.

Plan van aanpak en wedstrijd voorwaardelijk

De Graafschap heeft bij de tuchtcommissie niet betoogd dat er geen vuurwerk is afgestoken tijdens deze uitduels, maar juist geprobeerd te schetsen wat de omstandigheden waren bij deze duels. De tuchtcommissie houdt daarbij de straf voor het uitduel met Willem II in stand en legt De Graafschap voor het duel met VVV-Venlo een straf op met het maken van een verplicht plan van aanpak om wanordelijkheden in de toekomst te voorkomen. De club neemt het maken van dit plan van aanpak heel serieus, om te voorkomen dat er in de toekomst wedstrijden zonder uitpubliek gespeeld moeten worden.

'Blij dat we bij VVV door supporters gesteund kunnen worden'

De straf van nog een duel zonder uitpubliek wordt omgezet in een voorwaardelijke straf. Dat betekent dat we in het duel met Jong Ajax geen supporters mogen meenemen, maar dat in het uitduel met VVV-Venlo wel supporters mee mogen reizen. “Wij zijn ontzettend blij dat wij bij VVV-Venlo gesteund kunnen worden door ons trouwe supporters”, besluit Ogubai.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner