De Graafschap speelt oefenduel met Werder Bremen Onder 23 gelijk; 1-1

De Graafschap heeft woensdagmiddag een oefenduel met Werder Bremen Onder 23 jaar met 1-1 gelijkgespeeld op De Vijverberg. De doelpunten in het oefentreffen dat twee keer over een uur duurde, werden gemaakt door Bowen Wang en Ezra van der Heiden.

Sterk begin van De Graafschap

De Graafschap zorgde voor het eerste gevaar na een fraaie actie van Alexander Büttner. De linksback probeerde rechtsbuiten Tristan van Gilst weg te steken, maar Werder Bremen-doelman Jonas Horsch was op tijd om de bal te pakken. De Graafschap bleef in het eerste kwartier het betere van het spel hebben en druk uitoefenen op de defensie van de Duitsers. Dat resulteerde in een grote kans voor Van Gilst na ruim tien minuten. Maar doelman Horsch hield wederom zijn ploeg op de been met een goede redding met zijn hand.

Ook in het tweede half uur van de eerste helft pakten de Superboeren het heft in handen. Van Gilst nam het doel van Werder Bremen onder vuur, maar zag zijn schot geblokt worden door het been van een Duitse verdediger. Even later probeerde linksback Büttner het met een vrije trap, maar doelman Horsch was wederom op zijn post. Vlak daarna was het de beurt aan Huseyin Dogan, die zijn schot net te weinig kracht meegaf. Na ruim driekwartier in de eerste helft probeerde Donny Warmerdam het vanuit de tweede lijn, maar ook zijn schot werd gekeerd.

Na bijna 50 minuten was wederom de Achterhoekse trots dicht bij de openingstreffer. Jeffry Fortes gaf afgemeten voor op Büttner, die zijn inzet net voorlangs de verre paal zag scheren. De beste kans van de eerste helft was daarna voor Rio Hillen die zijn inzet na een hoekschop van heel dichtbij op de lat zag gaan. De rebound was voor Basar Önal, die zag dat Horsch wederom redding bracht.

Lammers met het eerste gevaar

Na rust kwam er een vrijwel geheel nieuw elftal aan de aftrap, enkel doelman Thijs Jansen - die nog niets te doen had gehad -, verdediger Jan Lammers en invaller Elie Raterink bleven staan. Het was Lammers die ook als eerste dichtbij de openingstreffer was in het tweede bedrijf. Zijn inzet na een hoekschop ging net voorlangs het Duitse doel. Na vijf minuten in het tweede bedrijf was het Giovanni Büttner die werd weggestuurd door Stan Wevers. Zijn pegel eindigde op de vuisten van Horsch.

Na ruim tachtig minuten voetbal was Werder Bremen voor het eerst echt gevaarlijk via Liam Kümmritz, die een strakke voorzet gaf die uiteindelijk net niet binnengelopen kon worden. Enkele minuten later was het ook direct raak voor de bezoekers. Bowen Wang kopte een strakke voorzet in de kruising: 0-1. In de 86ste minuut kopte de ingevallen Xandro Schenk op doel, maar zijn inzet was te zacht. Na precies negentig minuten maakte De Graafschap gelijk via Van der Heiden, die een voorzet achter Horsch zag vallen: 1-1.

Na bijna 100 minuten was het Sam Bisselink die de trekker overhaalde en zijn schot op de lat uiteen zag spatten. Enkele minuten later werd de ingevallen spits Mike Veenstra weggestuurd, zijn harde schot werd geblokt op de penaltystip. Bisselink kreeg vervolgens de bal op een presenteerblaadje, maar schoot over.

Negen minuten voor tijd was het wederom Veenstra die gevaarlijk werd. Nu met een kopbal na een goede voorzet van Levi Schoppema. Na 115 was het Maas Willemsen die ook kopt, maar Horsch redde voor de zoveelste keer deze middag.

Op vrijdagavond 20 oktober speelt De Graafschap het volgende competitieduel. Dan is FC Groningen die tegenstander op de eigen De Vijverberg.

De Graafschap - Werder Bremen Onder 23: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Bowen Wang (85.), 1-1 Ezra van der Heiden (90.)

Opstelling De Graafschap eerste uur: Jansen; Fortes (C), Hillen, Lammers, Büttner; Warmerdam, Brittijn, Yadir; Van Gilst, Dogan (45. Raterink), Önal.

Opstelling De Graafschap tweede uur: Jansen (90. Wieggers); Van der Logt (90. Van Riel), Willemsen, Lammers (75. Schenk), Schoppema; Wevers, Kaak, Mahi (82. Bouihrouchane); G. Büttner (105. Van der Heiden), Raterink (90. Veenstra), Van der Heiden (90. Bisselink).

Opstelling Werder Bremen O23: Horsch; Kébé, Lopes, Schulz (C), Kohler, Winkelmann, Mina, Li, Kühn, Kratt.