De Graafschap speelt gelijk tegen FC Dordrecht (1-1)

De Graafschap heeft maandagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-1 gelijkgespeeld. Ilias Sebaoui en Başar Önal zorgden voor de treffers op De Vijverberg.

Achterstand

Al binnen één minuut creëerde De Graafschap de eerste kans. Simon Colyn kon uithalen na een goede voorzet van Tristan van Gilst, maar het schot van de 'nummer tien' werd geblokt. Enkele minuten later gaf Alexander Büttner een prima voorzet vanaf de linkerkant en plukte FC Dordrecht-doelman Luca Plogmann de bal op tijd uit de lucht voordat Van Gilst gevaarlijk kon worden. De eerste mogelijkheid voor Dordrecht leverde direct een treffer op. Na een misverstand bij De Graafschap profiteerde Sebaoui optimaal en schoot hij de gasten op 0-1. Drie minuten later had Devin Haen de gelijkmaker op zijn schoen, maar op aangeven van Philip Brittijn mikte de spits over. Zeven minuten voor rust gaf Donny Warmerdam een goede steekpass op Colyn, die de bal niet helemaal goed raakte en daardoor naast het doel van Dordrecht schoot. Daarvoor was Van Gilst tot twee keer toe dicht bij de 1-1, maar voorkwam Plogmann een doelpunt.

Gelijk via Önal

Na vijf minuten in de tweede helft zorgde Önal voor de gelijkmaker. De aanvaller ontsnapte aan de defensie van FC Dordrecht en krulde de bal fraai achter Plogmann (1-1). Kort daarna voorkwam Mees Bakker dat Dordrecht op voorsprong kwam en aan de andere kant schoot Warmerdam op de vuisten van Plogmann. De Duitse doelman had in de 65e minuut ook een redding op de inzet van invaller David Flakus Bosilj, die uit de draai het doel onder vuur nam en in tweede instantie net over mikte. In de slotfase lukte het de Superboeren niet om tot grote kansen te komen en werd Dordrecht gevaarlijk toen Mathis Suray van afstand uithaalde maar nét naast schoot. Komende vrijdag spelen we in eigen huis tegen SC Cambuur.

De Graafschap - FC Dordrecht: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ilias Sebaoui (18.), 1-1 Başar Önal (50.)

Arbiter: Smit | Toeschouwers: 8.312

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Lammers (82. Hardeman), Schenk, A. Büttner; Brittijn, Colyn, Warmerdam; Van Gilst (64. Flakus Bosilj), Haen (76. Van der Heiden) en Önal (76. Kaak).

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst (57. Aberkane), Tsoungui, Van de Avert, Hilton; Receveur (70. Smolarczyk), 't Zand, Suray ©; Sebaoui (76. Segecic), Kriwak en Noc (76. Osundina).

Gele kaart(en) De Graafschap: Warmerdam (21.), A. Büttner (29.), De Waard (86.)

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Bronkhorst (43.), Receveur (64.), 't Zand (86.)