De Graafschap speelt gelijk tegen De Treffers bij start oefencampagne

De Graafschap heeft zaterdagmiddag de oefencampagne afgetrapt met een gelijkspel tegen De Treffers op Sportpark Zuid in Aalten. De doelpunten kwamen op naam van Sebastiaan van Bakel, Jordy Tomassen, Yannick Eduardo en Joran Hardeman.

Vizier niet op scherp

De Graafschap begon goed aan het duel met De Treffers en kreeg ook de eerste grote kansen. Met name Sam Bisselink was enorm dreigend, maar tot doelpunten leidde dat niet. Aan de andere kant was de allereerste grote kans van de wedstrijd wél raak. Sebastiaan van Bakel, oud-FC Den Bosch, schoot bij de tweede paal van dichtbij binnen. Daarna speelden de Superboeren een mindere periode die uitmondde in nog een tegendoelpunt. Oud-Superboer Jordy Tomassen knikte van dichtbij binnen.

Daarnaast herstelde de Achterhoekse trots en kreeg het ook in het spel weer de overhand. Dat resulteerde in enkele kleine kansen, voordat Yannick Eduardo vijf minuten voor rust de 1-2 op het bord zette.

Compleet ander elftal

In de tweede helft kwam er, logischerwijze, een compleet ander elftal aan de aftrap voor De Graafschap. Onder andere Jesse van de Haar maakte zijn eerste minuten in het blauw en wit. Van de Haar liet zich na enkele minuten direct al positief zien door een hoekschop op de lat te koppen.

Vervolgens bleef De Graafschap aanzetten en dat leidde tot enkele kleine kansen. Pas in de zeventigste minuut werd het weer echt gevaarlijk en was het weer raak. Uit de kluts na een hoekschop knikte Hardeman van dichtbij via de paal binnen: 2-2. Daarna volgden nog meer kansen, waarbij Tristan van Gilst het dichtste bij de winnende treffers was, maar gescoord werd er niet.

Aanstaande zaterdag is Sportpark Zuid in Aalten wederom het decor van een oefenduel, als De Graafschap het opneemt tegen S.V Rödinghausen. De wedstrijd start om 14.00 uur.

De Graafschap - De Treffers:

Doelpuntenmakers: 0-1 Sebastiaan van Bakel (23.), 0-2 Jordy Tomassen (28.), 1-2 Yannick Eduardo (40.), 2-2 Joran Hardeman (70.)

Opstelling De Graafschap (eerste helft): Wieggers; Arts, Fortes, Hillen, Schoppema; Wevers, Warmerdam, Eijken; Bisselink, Eduardo, El Kadiri.

Opstelling De Graafschap (tweede helft): Kremers; G. Büttner, Hardeman, Willemsen, A. Büttner; Kaak, Brittijn, Yadir; Van de Haar, Seuntjens en Van Gilst.

Opstelling De Treffers: Kornelis; Van Hedel, Joppen, Van Strien, Van der Sluijs; Ippel, Smits, Altena; Van Bakel, Thomassen, Lukassen.