De Graafschap speelt gelijk op bezoek bij Almere City FC (2-2)

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt gepakt op bezoek bij Almere City FC. De Superboeren kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar zagen ook dat de thuisploeg twee keer op gelijke hoogte kwam (2-2).

Heerlijke start

Zonder onze hoofdtrainer Adrie Poldervaart - die ziek thuis zat - begon De Graafschap ijzersterk in het koude Yanmar Stadion in Almere. Al na twee minuten opende aanvoerder Jeffry Fortes de score, toen hij de bal uit een hoekschop achter doelman Nordin Bakker werkte. Twee minuten later had Giovanni Korte, die de afwezige Başar Önal verving, de kans om de score te verdubbelen. Op aangeven van Camiel Neghli schoot Korte de bal in, maar Bakker hield de thuisploeg op de been. Een schot van diezelfde Neghli eindigde even later ook in de handen van Bakker. Halverwege de eerste helft voorkwamen Hidde Jurjus en Lion Kaak dat de 1-1 op het scorebord gezet werd. Nadat eerst Jurjus een puike redding in huis had, haalde Kaak de bal van de lijn toen Jochem Ritmeester van de Kamp uithaalde. In de 34e minuut belandde de bal voor de voeten van José Pascu, wiens inzet werd gekraakt in de zestienmeter. Op een vervelend moment - vijf minuten voor de rust - werd het alsnog gelijk; Pascu kopte de gelijkmaker tegen de touwen.

Gelijke stand

Na rust was Stije Resink dicht bij de tweede Almeerse treffer, toen hij voor zichzelf de ruimte creëerde en richting de verre hoek schoot. Via Jeredy Hilterman eindigde de inzet naast de goal van Jurjus. Aan de andere kant had Neghli de 1-2 op zijn schoen, maar Bakker tikte de bal uit de onderhoek. Waar de middenvelder nét geen doel trof, lukte invaller Siem de Jong dat wel in de 61e minuut. Een afgeslagen bal werd uitstekend verlengd door Charlison Benschop, waarna De Jong koelbloedig voor de voorsprong zorgde. Lang duurde dat helaas niet, daar Ritmeester van de Kamp na balverlies van De Graafschap de bal in de verre hoek schoot (2-2). Dertien minuten voor tijd trof Benschop met een harde uithaal de paal. De rebound was voor De Jong, die te gehaast over schoot. In de slotfase voorkwam Jurjus dat Almere verder uitliep, waardoor beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. De volgende wedstrijd is op maandag 30 januari, als we een uitduel spelen bij Jong FC Utrecht.

Almere City FC - De Graafschap: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jeffry Fortes (2.), 1-1 José Pascu (40.), 1-2 Siem de Jong (61.), 2-2 Jochem Ritmeester van de Kamp (66.)

Arbiter: Van der Laan | Toeschouwers: 2.672

Opstelling Almere City FC: Bakker; Akujobi, Van Bruggen ©, Barbet, Royo (82. Poll); Peña, Pascu, Resink (70. Smeets); Ritmeester van de Kamp (74. Alhaft), Hilterman en Limbombe (82. Hansen).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes ©, Hillen, Büttner (84. Bisselink); Brittijn (87. Schuurman), Kaandorp, Kaak (46. De Jong); Korte (79. Schenk), Benschop (84. Gravenberch) en Neghli.

Gele kaart(en) Almere City FC: Resink (48.), Barbet (60.)