De Graafschap speelt gelijk in openingsduel met ADO Den Haag

De Graafschap heeft vrijdagavond de openingswedstrijd van het seizoen 2023-2024 gelijkgespeeld. Het duel met ADO Den Haag in eigen huis leverde een 0-0 gelijkspel op.

Kansen aan beide kanten

Op de eigen Vijverberg debuteerden Levi Schoppema, Donny Warmerdam en Blnd Hassan in het basiselftal van de Superboeren. De eerste kans was voor tegenstander ADO Den Haag, dat via Henri Koudossou gevaarlijk werd. Doelman Mees Bakker had echter een prima redding in huis. Nadat De Graafschap enkele speldenprikjes uitdeelde via Basar Önal en Devin Haen was de eerste grote kans voor Hassan. Na een uitstekende voorzet van Philip Brittijn werd de kopbal van Hassan gekeerd door ADO-keeper Hugo Wentges. Aan de andere kant voorkwam Bakker een doelpunt van Robyn Esajas. Twee minuten voor de rust liet De Graafschap een vloeiend lopende aanval zien, maar de inzet van Önal werd geblokt. In de extra tijd van de eerste helft eindigde een knal van Sacha Komljenovic op de lat boven Bakker.

Dicht bij 1-0

In de 47e minuut belandde een afgeslagen hoekschop van Alexander Büttner bij Warmerdam, die vervolgens uithaalde en zag dat Wentges redding bracht. Na een verkeerde terugspeelbal van Jeffry Fortes kon ADO-spits Henk Veerman richting doel, maar Bakker was op zijn hoede en redde goed. Brittijn leek met een inzet van dichtbij op weg naar de 1-0. Wentges voorkwam met één hand dat Brittijn kon scoren. Zes minuten voor het einde probeerde Tyrese Asante het met een schot van afstand. Bakker pareerde de uithaal van de ADO-middenvelder uitstekend en hield de Superboeren op 0-0. Invaller Jan Lammers kreeg een grote kans op de openingstreffer, maar Wentges tikte de bal over het doel.

De Graafschap - ADO Den Haag: 0-0