U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap speelt gelijk in oefenduel met Jong PSV: 1-1


De Graafschap speelt gelijk in oefenduel met Jong PSV: 1-1

De Graafschap heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel bij en met Jong PSV gelijkgespeeld; 1-1. Voor de Superboeren was Devin Haen trefzeker.

Hoogstandje van De Jong

De openingsfase was duidelijk voor Jong PSV dat direct probeerde gevaarlijk te worden. Na drie minuten werd de thuisploeg dat ook via Dante Sealy. De buitenspeler kreeg een voorzet, kapte in de aanname Roland Baas uit maar zag doelman Mees Bakker goed redden. Dat was het startschot voor De Graafschap om ook de schroom van zich af te gooien. Basar Önal kwam goed door over links en kon zelf schieten, maar koos voor de voorzet die net niet Danzell Gravenberch bereikte.

Vlak daarna schoot linksbuiten Jeremy Antonisse van ver. Het schot, dat gevaarlijk werd door een listige stuit, werd goed gepakt door Bakker. Het hoogstandje van de eerste helft kwam van Siem de Jong. Een net iets te harde voorzet van rechts werd onder controle gebracht door de middenvelder, die vervolgens de bal over een verdediger lobte en toen hard op doelman Niek Schiks van Jong PSV schoot. Vlak voor rust was De Graafschap de betere ploeg, maar kreeg Jong PSV nog een kans. August Priske Pflyger omspeelde doelman Bakker, maar zag zijn inzet op de paal belanden.

Haen scoort direct

In de rust kwamen Devin Haen en Ezra van der Heiden voor De Jong en Önal. De jonge spits toonde direct zijn neusje voor de goal. Na zelf de bal veroverd te hebben volleyde hij al glijdend de bal in het dak van het doel na een mooie voorzet van Van der Heiden; 0-1. Zeven minuten later was het alweer gelijk via Sealy: 1-1. De Graafschap hield daarna het meeste van het balbezit, maar het duurde even voordat er werden echt grote kansen gecreëerd werden door één van beide ploegen.

Het was de ingevallen Sam Bisselink die voor het eerst weer een goede mogelijkheid creëerde. Met een individuele actie bracht hij zichzelf in goede positie, maar de voorzet werd net gemist door zijn teamgenoten. Even daarna werd Van der Heiden weggestuurd door Haen. De buitenspeler was iedereen te rap af, maar zag doelman Schiks redden.

Aanstaande maandag speelt de ploeg van Adrie Poldervaart een uitwedstrijd met Jong FC Utrecht.

Jong PSV - De Graafschap: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Haen (48.), 1-1 Sealy (53.),

Opstelling De Graafschap: Bakker (80. Danquah); Van der Logt, Schenk, Hardeman (66. Willemsen), Baas; Schuurman (80. Lever), Valencia (66. Yadir), De Jong (46. Haen); Bouihrouchane (80. Lukassen), Gravenberch (66. Bisselink), Önal (46. Van der Heiden).


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner