U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap speelt gelijk in oefenduel bij VVV-Venlo; 1-1


De Graafschap speelt gelijk in oefenduel bij VVV-Venlo; 1-1

De Graafschap heeft zaterdagmiddag een besloten oefenduel met VVV-Venlo gelijkgespeeld. In Venlo eindigde de wedstrijd in 1-1 dankzij een doelpunt van Charlison Benschop, die even later ook in eigen doel trof.

Vier keer een half uur

In het vier keer een half uur durende oefenduel startte De Graafschap met de meeste basisklanten van de laatste weken. Zo stonden onder andere Jeffry Fortes, Hidde Jurjus en Rio Hillen aan de aftrap. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor VVV-Venlo-spits Sven Braken, die van dichtbij zijn inzet gepareerd zag worden door De Graafschap-doelman Jurjus. Na een kwartier werd De Graafschap voor het eerst gevaarlijk. Camiel Neghli opende op de mee opgekomen Alexander Büttner. De voorzet van de Doetinchemmer werd door spits Danzell Gravenberch net naast gelopen.

Daarna was het weer de beurt aan Jurjus om zich te onderscheiden toen Braken van dichtbij mocht binnenkoppen. Wederom hield de Lichtenvoordenaar zijn doel schoon. Met nog vijf minuten op de klok in het eerste halve uur stuurde Neghli Robin Schouten weg die een gevaarlijke voorzet in huis had. De bal kon echter nog net gepakt worden door VVV-Venlo-doelman Van der Gouw, voordat Gravenberch eraan kon komen.

In de 36ste minuut kreeg VVV-Venlo drie keer op rij een goede mogelijkheid na een fraaie steekpass vanaf het middenveld. Twee keer redde Jurjus de Superboeren, de derde keer werd het leder overgeschoten door Verheijen.

Compleet nieuwe opstelling

Bij het ingaan van het derde halve uur wisselde Poldervaart zijn complete team en kwamen onder andere Philip Brittijn en Charlison Benschop op het veld. De eerste grote kans was echter voor VVV-Venlo, dat via Smans hard op doelman Mees Bakker schoot. Even later verslikte Bakker zich in een pass en kwam de bal voor de voeten van wederom Smans terecht. Nu schoot de middenvelder van de Limburgers net naast de goal. Na 72 minuten werd Benschop gevaarlijk nadat hij zelf de aanval opzette met een prachtige pass over de breedte. Van der Logt bracht de bal vervolgens bij de tweede paal waar de ingevallen spits zijn voet nog tegen de bal kreeg maar Van der Gouw bracht redding.

Benschop werd even later weer weggestoken en ging alleen op Van der Gouw af. De spits wilde niet onbaatzuchtig zijn en afleggen op de meegelopen Hicham Acheffay, maar de pass van Benschop was te hard. De Graafschap kreeg in het tweede uur met veel wissels aan beide zijden meer overwicht op het duel en de meeste mogelijkheden.

Benschop beloonde zichzelf met nog een kleine 12 minuten op de klok door een zelf verdiende vrije trap tegen de touwen te werken: 1-0. Vijf minuten later probeerde diezelfde Benschop een vrije trap weg te werken, maar die viel met een boogje over Bakker heen: 1-1

De ploeg van Poldervaart speelt op 11 december weer een competitieduel, als FC Einhoven in Doetinchem op bezoek komt.

VVV-Venlo - De Graafschap: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Benschop (107.), 1-1 Benschop (e.d., 113').

Opstelling VVV-Venlo: Van der Gouw; Van Rooijen, Ketting, Koglin, Janssen; Klaasen, Sedlacek, Huisman; Verheijen, Braken, De Boer.

Opstelling De Graafschap (minuut 1 - 60): Jurjus; Schouten, Hillen, Fortes, Büttner, Schuurman, Kaandorp, Yadir; Neghli, Gravenberch, Önal.

Opstelling De Graafschap (minuut 60-120): Bakker; Van der Logt (116. Koenders), Lammers, Schenk, Baas; Kaak, Bouihrouchane, Brittijn (116. Oostendorp); Van der Heiden (90. Bisselink), Benschop, Acheffay.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner