De Graafschap sleept na knotsgekke slotfase zege uit het vuur bij Jong PSV

De Graafschap heeft maandagavond een zege geboekt op het beloftenteam van PSV. Nadat de thuisploeg twee keer op voorsprong kwam dankzij Yorbe Vertessen en Sekou Sidibe keerden de Doetinchemmers de wedstrijd in de slotfase om. Mohamed Hamdaoui, Ralf Seuntjens en Branco van den Boomen zorgden voor de 2-3 eindstand!

Basisdebuut Van den Bogert en Blummel

Bij De Graafschap maakten verdediger Victor van den Bogert (als vervanger van de geschorste Ted van de Pavert) en Sven Blummel (voor Stef Nijland) hun basisdebuut. De Superboeren openden aardig op De Herdgang en hadden veel balbezit in de openingsfase. Na een kwart wedstrijd meldde Jong PSV zich ook en mikte Cyril Ngonge net naast. Na een poging van Richard Ledezma (schot naast) probeerde Daryl van Mieghem het namens De Graafschap, maar zijn inzet was niet zuiver genoeg.

1-0 achterstand

Kort nadat Van den Boomen rakelings over schoot, was PSV aan de andere kant trefzeker. Centrumspits Vertessen liet zich uitzakken, werd aangespeeld en schoot na een individuele actie raak achter doelman Hidde Jurjus: 1-0. Van Mieghem had voor een ruststand van 1-1 kunnen zorgen, maar zijn uithaal van afstand was een prooi voor Jong PSV-keeper Yanick van Osch. Bij aanvang van de tweede helft werd Hamdaoui binnen de lijnen gebracht, als vervanger van Gregor Breinburg. Die wissel bracht snel succes; de linksbuiten speelde zich in de 51e minuut goed vrij en haalde prachtig uit in de rechterbovenhoek: 1-1.

Verslag gaat verder onder de Tweet

Knotsgekke slotfase

De Graafschap probeerde door te drukken en ging op zoek naar de voorsprong. Jong PSV kreeg echter ook mogelijkheden, onder meer voor Noni Madueke. De behendige linkeraanvaller haalde na een fraaie beweging uit en trof de buitenkant van de paal. Ondanks een goede kans voor Seuntjens (redding Van Osch) kwam De Graafschap vier minuten voor tijd op achterstand. Invaller Sidibe mikte raak, na aangeven van Amar Ćatić. Lang bleef die voorsprong niet staan, aangezien Seuntjens voor de 2-2 zorgde. In de absolute slotfase trokken de Superboeren zelfs de overwinning naar zich toe. Van den Boomen maakte de 2-3; een zege in Eindhoven!

"We hebben veerkracht getoond"

Trainer Mike Snoei was na afloop zeer opgelucht. "Jammer dat we het zo spannend maken. Dit is 0,0 procent geluk, dit is gewoon afgedwongen. Dat het in de laatste minuut is… We hebben dit al vaker geflikt, maar natuurlijk willen we sneller de wedstrijd op slot gooien en de supporters wat sneller tevreden stellen. Dat is echter geen automatisme en dan ben ik wel blij dat het ons dan toch nog lukt. We balen als een stekker van de momenten waarop het even tegenzit, maar we hebben wel veerkracht getoond", aldus Snoei.

Jong PSV - De Graafschap: 2-3

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Yorbe Vertessen (39.), 1-1 Mohamed Hamdaoui (51.), 2-1 Sekou Sidibe (84.), 2-2 Ralf Seuntjens (86.), 2-3 Branco van den Boomen (90+3.)

Arbiter: Marc Nagtegaal | Toeschouwers: 879

Opstelling Jong PSV: Van Osch; Sambo, Teze ©, Soulas, Gloster; Gomes (46, Kjølø), Schoonbrood (72. Sidibe), Ledezma; Madueke, Vertessen (46. Ćatić) en Ngonge.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van den Bogert (85. Mystakidis), Baas; Breinburg (46. Hamdaoui), Vet, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens © en Blummel (53. Slattery).