U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap pakt punt tegen koploper Roda JC Kerkrade


De Graafschap pakt punt tegen koploper Roda JC Kerkrade

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt gepakt tegen Roda JC Kerkrade. Het duel met de koploper eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Stormachtig begin

Bij De Graafschap maakte Thijs Jansen zijn officiële debuut, nadat Mees Bakker in de warming-up niet fit genoeg bleek om te starten. De Graafschap vloog - op een zeer goedgevulde De Vijverberg - direct uit de startblokken en werd gevaarlijk via Başar Önal. Doelman Koen Bucker van de gasten keerde het schot van de aanvaller en zag even later een inzet van Önal over het doel eindigen. Na een kwartier kreeg ook Roda JC Kerkrade de eerste kans, toen Teun Bijleveld opstoomde en in het zijnet schoot. Nadat de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd (er werden vanuit het uitvak twee bekers het veld op gegooid) was De Graafschap de bovenliggende ploeg. Een verdekt schot van David Flakus Bosilj werd tijdig gepareerd door Bucker. Aan de andere kant voorkwam Jansen met een uitstekende redding dat Brian Koglin voor de 0-1 kon zorgen.

Twee grote kansen

De eerste kans na rust was voor de Superboeren, die gevaarlijk werden via Simon Colyn. Hij schoot een bal net naast de goal van Bucker en was dicht bij de openingstreffer. Na driekwart wedstrijd maakte Philip Brittijn uit een heerlijke aanval ook bijna de 1-0, ware het niet dat de middenvelder nét niet goed kon afronden. Tien minuten voor het einde probeerde Colyn het opnieuw, maar Bucker was weer een sta-in-de-weg namens de Limburgers. In het vervolg van de wedstrijd loerden beide ploegen op een uitbraak en maakte De Graafschap in een spannende slotfase de meeste aanspraak op een doelpunt. Volgende week vrijdag vervolgen we de competitie met een uitduel bij Willem II.

De Graafschap - Roda JC Kerkrade: 0-0

Doelpuntenmaker(s):

Arbiter: Van den Kerkhof | Toeschouwers: 11.853

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Schenk, Hillen, A. Büttner; Kaak, Brittijn (80. Yadir), Warmerdam; Önal (80. Van Gilst), Colyn (86. Dogan) en Flakus Bosilj.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Bucker; Reith, Didden, Koglin, Bijleveld; Kongolo ©, Ould-Chikh (90+2. Džepar), Spieringhs; Ouaissa (74. Van der Heide), Schmid (64. Güçlu) en Peña Zauner (64. Daneels).

Gele kaart(en) De Graafschap: Brittijn (33.), A. Büttner (48.), Kaak (55.)

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Sibum (64.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Roda JC Kerkrade:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner