De Graafschap onderuit in uitduel bij Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft een 3-2 nederlaag geleden op bezoek bij Jong FC Utrecht. De manschappen van trainer Henk de Jong speelden een zeer matige eerste helft en drongen pas na rust aan. Bryan Smeets en Tim Linthorst scoorden. Robert Klaasen debuteerde.

Contrast is groot

Het contrast met afgelopen seizoen was bijzonder groot. Toen werd er nog gefeest in een sfeerfvol uitvak, nu werd er in een sfeerloos stadion diep gezucht. Het elftal van De Jong begon erg slecht aan het treffen, ook al kreeg het de eerste kans via Elvio van Overbeek. Niet veel later maakte Jong FC Utrecht echter de 1-0 via Nick Venema, die profiteerde van balverlies.

1-0 en 2-0 voor rust

De Graafschap moest oppassen voor nog een tik op de neus, want Sylla Sow soleerde bijna naar de 2-0. Piotr Parzyszek kwam vervolgens net tekort voor de 1-1 en een voorzet van Andrew Driver dwarrelde tegen de paal. De Superboeren scoorden niet en de aloude voetbalwet wil dan dat de tegenstander dat wel doet. Menno Koch knikte uit een corner de 2-0 binnen. Het liep niet bij De Graafschap, dat een moeilijke avond beleefde in de Domstad.

01-AE6Z8250.JPG

3-0 door Sow

Hamza Boukhari kon het erger maken, maar schoot naast. Aan de andere kant deed Driver dat ook in zeer kansrijke positie via een Utrecht-been. Bij rust stond het echter nog 2-0 voor de thuisploeg, mede doordat Zakaria Labyad door de benen van Filip Bednarek naast schoot. De doelman van De Graafschap had zich de terugkeer in Utrecht ongetwijfeld anders voorgesteld en moest na rust opnieuw vissen. Ditmaal speelde Sow hem door de benen: 3-0.

Aansluiting komt te laat

Na een uur zette De Graafschap aan. Bryan Smeets schoot raak op aangeven van Dean Koolhof (3-1) en leidde een periode met kansen in voor onder meer invaller Linthorst en Utrecht-aanvaller Venema. Ook Sow bleef gevaarlijk. Parzyszek miste in het laatste kwartier de kans op de 3-2, maar Linthorst maakte van dichtbij wel de aansluitingstreffer. Ineens zat er nog een resultaat in, omdat De Graafschap aandrong. Het was wachten op de 3-3, die niet meer viel.

02-AE6Z8430.JPG

Jong FC Utrecht - De Graafschap: 3-2

Arbiter Van Herk | Toeschouwers: 829

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Nick Venema (11.), 2-0 Menno Koch (26.), 3-0 Sylla Sow (53.), 3-1 Bryan Smeets (61.), 3-2 Tim Linthorst (79.)

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Klaiber (78. De Lange), Koch, Abena, Hardeveld (67. Moore); Rosheuvel, Labyad, Velanas; Boukhari, Venema (72. Peijnenburg) en Sow.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers (46. Van den Hurk), Straalman, Cicek (46. Linthorst); Klaasen (78. El Jebli), Smeets, Driver; Van Overbeek, Parzyszek en Koolhof.

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Boukhari (37.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Koolhof (82.)