De Graafschap nipt ten onder tegen Willem II: 3-2

De Graafschap heeft zaterdagavond op bezoek bij Willem II een nipte 3-2 nederlaag geleden. De Superboeren werden gesteund door een bomvol uitvak. Goals van Bart Straalman en Youssef El Jebli (strafschop) waren helaas niet genoeg voor één of drie punt(en).

550 Superboeren mee

In Tilburg zorgde het uitvak - zoals bijna elke uitwedstrijd dit jaar - weer voor een topsfeer. Met een geweldige sfeeractie en 550 meegereisde Superboeren werd de toon gezet. Binnen de lijnen nam Willem Ii echter het initiatief in handen. In het eerste halfuur had De Graafschap het erg lastig en kwam het tot twee keer toe goed weg bij kansen voor de gevaarlijke Isak en Marios Vrousai, voordat Willem II alsnog de score opende.

Willem II scoort tweemaal

Isak liep na een klein kwartier tegen een inzet van Vangelis Pavlidis aan, waardoor Nigel Bertrams kansloos was: 1-0. De vervanger van de geblesseerde Hidde Jurjus zag Isak halverwege de eerste helft wederom gevaarlijk voor het doel opduiken. Ditmaal strafte de Willem II'er een te korte terugspeelbal genadeloos af: 2-0. De Graafschap mocht van geluk spreken dat Daniel Crowley na een half uur vergat de 3-0 te maken na een rappe tegenstoot.

Spanning terug

De eerste kans voor de Superboeren in het Koning Willem II stadion leverde direct een doelpunt op. Twaalf minuten voor rust knikte Bart Straalman een hoekschop van Youssef El Jebli snoeihard in de verre hoek: 2-1. Daardoor kwam De Graafschap terug in de wedstrijd. Willem II bleef echter gevaarlijk, maar Bertrams redde zowel voor als na rust goed op belangrijke momenten en pogingen van Isak en Pavlidis.

2-2 en 3-2...

De Graafschap probeerde om door de defensie van Willem II te snijden om de 2-2 te forceren. Dat lukte echter niet. Nadat de Superboeren in de opbouw balverlies leden, stak Fernando Lewis het hele veld over en schoot hij via de binnenkant van de paal raak: 3-1. Vlak daarna werd El Jebli in de zestien van Willem II gevloerd en kreeg hij een strafschop. De man in vorm ging zelf achter de bal staan en mikte zonder twijfel de 3-2 tegen de touwen.

Slotoffensief; geen punt(en)

Door het slotoffensief van De Graafschap kreeg Willem II vervolgens kansen op de 4-2. Pavlidis vergat het af te maken. De Graafschap kon ook niet meer scoren en ging helaas met lege handen terug naar Doetinchem... 3-2 eindstand.

De Jong: "Terecht verloren"

Trainer Henk de Jong baalde van de nederlaag in Tilburg, zo vertelde hij na afloop op de persconferentie. "We kwamen in de beginfase niet in de duels. Dat lag deels aan het ontbreken van Charlison (Benschop). Daardoor konden we niet goed doorsluiten en kreeg Willem II te veel ruimte. Na de 2-0 kwamen we - voor het eerst dit seizoen - door een hoekschop weer terug in de wedstrijd, een mooie goal."

"In de tweede helft speelden beide ploegen geen geweldig voetbal, het werd een 'vechtwedstrijd' op een zwaar veld. Na rust hadden we het iets beter voor elkaar en viel de 3-2. We werden op het eind gevaarlijk met enkele scrimmages, maar écht uitgespeelde kansen kregen we niet. We hebben terecht verloren, vooral de eerste 25 minuten kwamen we tekort. Een verdiende zege voor Willem II."

{asset:34503:url}

Willem II - De Graafschap: 3-2

Arbiter Erwin Blank | Toeschouwers: 12.796

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Alexander Isak (13.), 2-0 Alexander Isak (22.), 2-1 Bart Straalman (33.), 3-1 Fernando Lewis (64.), 3-2 Youssef El Jebli (70./pen.)

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Peters, Palacios; Llonch (69. Anita), Tapia, Crowley; Vrousai, Isak en Pavlidis.

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet (70. Bakker), El Jebli, Matusiwa; Narsingh (63. Van Mieghem), Bahoui en Burgzorg.

Gele kaart(en) Willem II:

Gele kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (21.), Bakker (75.), El Jebli (90+2.), Van Mieghem (90+2.)