De Graafschap nipt onderuit tegen FC Volendam

De Graafschap heeft zondagmiddag voor de eerste keer in voorbereiding op het seizoen 2020-2021 een nederlaag geleden. Voor het eerst ruim vijf maanden werd er weer met publiek gespeeld op De Vijverberg en onder toeziend oog van iets meer dan 600 supporters werd er nipt verloren van FC Volendam. De Graafschap kwam nog wel op voorsprong via Ralf Seuntjens, maar door goals van Jari Vlak en Martijn Kaars wist FC Volendam toch te winnen: 1-2.

Kansen en Seuntjens

De Graafschap begon in een 4-4-2-formatie met Seuntjens en Joey Konings als aanvalsduo. Dat duo kwam er in het eerste kwart niet aan te pas, daar de gasten uit Volendam de bovenliggende partij waren. Zo moest de doelman redding brengen op een schot van Boy Deul en na iets meer dan een kwartier redde hij goed op een schot van Martijn Kaars, die na een dieptepass één-op-één stond met Van den Dam. Even later miste Van den Dam de bal nadat hij zijn doel uitkwam en Derry Murkin leek te gaan scoren, ware het niet dat Jasper van Heertum verdedigend goed ingreep. Na een kwart wedstrijd nam De Graafschap de controle wat meer over en na iets meer dan een halfuur bracht Seuntjens De Graafschap op een 1-0 voorsprong. Daryl van Mieghem werd in het zestienmetergebied neergehaald door Brian Plat en Seuntjens faalde vervolgens oog in oog met doelman Nordin Bakker niet. Vlak voor de rust was FC Volendam nog dicht bij de gelijkmaker nadat Ibrahim El Kadiri op de lat schoot uit een voorzet van Nick Doodeman.

Doelpunten FC Volendam

De Graafschap begon ongewijzigd aan de tweede helft tegen een FC Volendam dat direct de aanval zocht. Na drie minuten leverde dit al de gelijkmaker op via Vlak, die scoorde uit een hoekschop. Even later kwam de ploeg van trainer Wim Jonk op 1-2. Na een dieptepass wipte Kaars de bal over Van den Dam. Vanwege de hitte werd er om het kwartier een drinkpauze gehouden en op het uur spelen besloot trainer Mike Snoei enkele wissels door te voeren. In het vervolg probeerde De Graafschap wel vooruit te spelen, maar FC Volendam kwam niet in de problemen. In de slotfase waren er plots nog enkele kansen. Eerst mocht Mohamed Betti aanleggen van ver en Van den Dam haalde het gekrulde schot goed uit de hoek. Kort daarna ging de ingevallen Giannis Mystakidis na een goede aanval op Bakker af, maar de doelman pareerde knap. Mohamed Hamdaoui speelde zich even later vrij. Echter, Bakker lag nu ook goed in de weg. De eindstand was zodoende 1-2.

De Graafschap - FC Volendam: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Ralf Seuntjens / strafschop (32.), 1-1 Jari Vlak (48.), 1-2 Martijn Kaars (56.)

Arbiter: Stan Teuben| Toeschouwers: 614

Opstelling De Graafschap: Van den Dam; Lelieveld, Van Heertum (62. Van Huizen), Van de Pavert, Baas; Lieftink (62. Tutuarima), Verbeek (73. Mystakidis), Schuurman; Van Mieghem (73. Blummel), Seuntjens en Konings (62. Hamdaoui).

Opstelling FC Volendam: Bakker, B. Plat (46. Betti), Tol, (62. Eerdhuijzen), Van de Ven, Murkin, A. Plat (62. Panka), Doodeman (62. El Azzouzi), J.Vlak, Kaars (82. Balg), Deul (74. James) en El Kadiri (62. Ben Sallam).

{asset:41576:url}