U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap niet akkoord met schikkingsvoorstel van KNVB


De Graafschap niet akkoord met schikkingsvoorstel van KNVB

De KNVB wil De Graafschap een verbod opleggen voor het verkopen van kaarten voor het uitvak bij haar eerstvolgende twee uitduels (Jong Ajax, VVV-Venlo). De Graafschap wijst dit schikkingsvoorstel van de KNVB af.

Als aanleiding beschrijft de KNVB wanordelijkheden tijdens de uitwedstrijden bij Willem II en VVV-Venlo, waarbij vuurwerk is afgestoken door de aanhang van de Superboeren. De KNVB benoemt daarnaast dat het vaker misgaat met vuurwerk bij de aanhang van De Graafschap en dat er onvoldoende maatregelen zijn getroffen om schuldigen te identificeren of wegens soortgelijke wanordelijkheden te bestraffen. De aanklager stelt echter ook positief vast dat De Graafschap maatregelen heeft genomen voor en tijdens de wedstrijden. Bij de uitwedstrijden is het vaak de thuisspelende partij die uitgebreide fouillering doet bij onze supporters, voordat ze het uitvak betreden. Zo ook bij Willem II en VVV- Venlo uit.

Effect op samenwerking

Na het accepteren van de straf voor het spelen van de eerste thuiswedstrijd zonder supporters in vak 15 en 16, voelt dit schikkingsvoorstel wederom als een zware straf. Wij doen als club meer dan ons best om wanordelijkheden tegen te gaan. Dit blijkt telkens niet genoeg nu door de aanklager twee uitduels zonder uitpubliek wordt geëist. Deze straffen versterken de samenwerking niet, de spanningen tussen supporters kunnen oplopen, wat kan leiden tot verdeeldheid en incidenten. Dat lijkt ons niet de bedoeling van een collectieve straf, maar een averechtse werking.

Pilot vuurwerk regulatie in stadions

Onlangs werd De Graafschap, samen met een afvaardiging van onze supporters, door de KNVB uitgenodigd om in gesprek te gaan over de mogelijkheden om een pilot te starten. Dit met als doel om te onderzoeken of vuurwerkregulatie mogelijk is in stadions. De KNVB vindt het positief dat De Graafschap en een deel van haar supporters open staat tot dialoog en meewerken aan de pilot, juist ook vanuit het oogpunt van veiligheid.

In het kader van toegankelijk gastvrij en veilig voetbal, moeten de stadions een plek zijn waar iedereen veilig is, maar ook een plek waar sfeer en beleving een onderdeel zijn van de voetbalcultuur. De supporters medewerker van de KNVB, Niels Hilboesen, is op zoek naar manieren om dat samen te brengen. De Graafschap werd als eerste club benaderd om deze pilot gezamenlijk uit te gaan werken. Niet alleen om omdat deze pilot moet zorgen voor een sfeervol stadion, maar ook omdat misbruiken van pyro daarbij ook wordt aangepakt.

Verantwoordelijkheid nemen voor veilig voetbal

Bovenstaande dialoog die wij met de KNVB supporterszaken voeren en het krijgen van deze forse straffen is een ongelukkige samenkomst en voelt onrechtvaardig aan. Daarnaast zou het betekenen dat wij in onze eerste vier wedstrijden van dit seizoen, drie keer een (groot) deel van onze supporters moeten missen. Supporters die geen deel hebben gehad aan de wanordelijkheden maar wel collectief gestraft worden.

Dit maakt dat wij niet akkoord gaan met het schikkingsvoorstel en juist de oproep willen doen om in gesprek te blijven met elkaar en te zoeken naar een oplossing. Wij lopen niet voor onze verantwoordelijkheid weg. We willen juist de verantwoordelijkheid nemen door samen te werken om het voetbal toegankelijk, gastvrij en veilig te houden.

Eerste twee uitwedstrijden zonder Brigata Tifosi

De groep Brigata Tifosi geeft aan dat andere supporters nooit de dupe mogen worden van sfeeracties van de fanatieke aanhang, en heeft voorgesteld om als groep niet af te reizen naar de eerste twee uitwedstrijden van De Graafschap. Zij hopen hiermee te voorkomen dat andere supporters collectief gestraft worden en wel de vrijheid krijgen om af te reizen naar de uitwedstrijden van De Graafschap in Amsterdam en Venlo.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

za
11
mei

uur
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner