De Graafschap neemt verdiend punt mee op bezoek bij Roda JC Kerkrade

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt meegenomen uit Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion werd met 1-1 gelijkgespeeld, na goals van Enrique Peña Zauner en Maas Willemsen.

Snelle goal Roda JC

De eerste kans was voor Roda JC Kerkrade, dat gevaarlijk werd via Václav Sejk. Doelman Thijs Jansen voorkwam een snelle achterstand, maar was in de vierde minuut kansloos op een schot van Peña Zauner. Ondanks dat het begin voor de thuisploeg was, kregen de Superboeren ook mogelijkheden om te scoren. Een voorzet van Alexander Büttner kwam nét achter Ralf Seuntjens terecht, waardoor zijn kopbal voorlangs het doel van Calvin Raatsie eindigde. Vervolgens kreeg Başar Önal twee goede kansen. Eerst kopte Önal van dichtbij op Raatsie en halverwege de eerste helft kwam hij net tekort op een perfecte voorzet van Jeffry Fortes. In het vervolg van de eerste helft voorkwam Jansen een doelpunt van Peña Zauner en schoot Simon Colyn in de handen van Raatsie.

Verdiende gelijkmaker

Önal was na rust - tot twee keer toe - op weg naar de 1-1. Eerst werd een inzet in de korte hoek gekeerd door Raatsie en even later schoot hij langs de verkeerde kant van de paal. In de 55e minuut was Devin Haen het eindstation van een goede aanval, maar schoot de spits recht op Raatsie af. Tien minuten later liet De Graafschap een goede aanval over links zien en gaf Colyn de bal voor. Donny Warmerdam haalde uit, maar Raatsie redde in twee instanties. Vijf minuten voor tijd had de doelman van de thuisploeg geen antwoord op een inzet van Willemsen, die na een hoekschop van Büttner voor de 1-1 zorgde. In de spannende slotfase hield Jansen invaller Saydou Bangura met een uitstekende redding van het scoren af.

Roda JC Kerkrade - De Graafschap: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Enrique Peña Zauner (4.), 1-1 Maas Willemsen (85.)

Arbiter: Gerrets | Toeschouwers: 13.089

Opstelling Roda JC Kerkrade: Raatsie; Reith, Didden, Röseler, Müller; Kongolo ©, Ouaissa, Ould-Chikh; Van der Heide (88. Džepar), Sejk (90+1. Bangura) en Peña Zauner (70. Daneels).

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes © (88. G. Büttner), Schenk, Willemsen, A. Büttner; Brittijn (73. Flakus Bosilj), Kaak (88. Wevers), Warmerdam (73. Van Gilst), Colyn; Seuntjens (46. Haen) en Önal.

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Reith (84.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Brittijn (14.), Flakus Bosilj (90+2.)