De Graafschap neemt punt mee uit Breda (0-0)

De Graafschap heeft vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld in Breda. Het duel met NAC Breda eindigde - ondanks diverse kansen voor beide ploegen - zonder doelpunten.

NAC Breda bovenliggend

Het eerste kansje was voor De Graafschap, nadat David Flakus Bosilj de bal teruglegde op Philip Brittijn. Zijn uithaal ging echter ruim voorlangs en leverde weinig gevaar op. Aan de andere kant moest Thijs Jansen in actie komen, toen hij voor een redding zorgde op een inzet in de korte hoek van Dominik Janošek. Halverwege de eerste helft kreeg Elías Már Ómarsson een goede schietkans, maar eindigde de bal een meter naast. Hoewel NAC Breda voor rust de bovenliggende ploeg was, kregen de Superboeren in de 39e minuut een uitstekende kans om te scoren via Flakus Bosilj. NAC-doelman Roy Kortsmit kwam goed uit zijn doel en voorkwam de 0-1. Even later eindigde een zwabberschot van Boyd Lucassen ruim naast.

De Graafschap dringt aan

In de tweede helft kwam De Graafschap beter in de wedstrijd en was Brittijn op aangeven van Simon Colyn dicht bij de 0-1. Brittijn kon de kopbal echter te weinig kracht en richting gevaar om voor écht gevaar te zorgen. Dat gebeurde wel in de 77e minuut, toen Flakus Bosilj zich knap vrijspeelde en uithaalde. Kortsmit bokste de bal in de korte hoek weg. In de slotfase van de wedstrijd had Giovanni Büttner de openingstreffer op zijn schoen - na een perfecte voorzet van Tristan van Gilst - maar werd de bal door NAC Breda net op tijd weggewerkt. Ook in de laatste minuten van het duel stond de thuisploeg flink onder druk. Een harde knal van Mimoun Mahi werd gekeerd door Kortsmit, waardoor het 0-0 bleef.

NAC Breda - De Graafschap: 0-0