U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap neemt punt mee na bezoek bij Go Ahead Eagles


De Graafschap neemt punt mee na bezoek bij Go Ahead Eagles

De Graafschap heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst speelden de Superboeren met 0-0 gelijk tegen de ploeg uit Deventer. De Graafschap werkte hard voor de drie punten, maar wist niet tot scoren te komen.

Gelijkwaardig

Trainer Mike Snoei moest keuzes maken en liet Ted van de Pavert en Ralf Seuntjens terugkeren in de basis voor Jasper van Heertum en Johnatan Opoku. Nadat er was afgetrapt brak er een openingsfase aan waarin beide ploegen elkaar aan het aftasten waren. In de eerste twintig minuten was er, op een gekraakt schot van Go Ahead-middenvelder Maël Corboz na, geen gevaarlijk moment te noteren. Na iets meer dan een kwart wedstrijd kon De Graafschap wel de eerste kans noteren, maar Jordy Tutuarima schoot vanaf de rand van de zestien over nadat daarvoor twee schoten werden geblokt. Vlak daarna schoot Mohamed Hamdaoui een vrije trap net over.

Na precies een halfuur spelen werd De Graafschap voor het eerst écht dreigend. Vanuit een ingooi belandde de bal bij Jesse Schuurman, die zijn schot echter net uit het doel getikt zag worden door Go Ahead-doelman Jay Gorter. De thuisploeg deed niet echt onder voor De Graafschap, maar kwam bijna niet voor het doel van Rody de Boer. Zo'n acht minuten voor de rust zette De Graafschap nog een gevaarlijke aanval op. Via Julian Lelieveld kopte Seuntjens de bal door op Elmo Lieftink, die echter tegen een Go Ahead-been schoot. De Superboeren gingen zodoende met een 0-0 stand de rust in.

Weinig kansen

De beginfase van de tweede helft was vergelijkbaar met die van de eerste helft: beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en konden niet gevaarlijk worden. Go Ahead noteerde na een uur spelen echter wel een goede kans. Jay Idzes kon uithalen en De Boer tikte de bal knap uit de verre hoek. In het vervolg had De Graafschap moeite om voor het doel van Gorter te komen. Twintig minuten voor tijd zeilde een vrije trap van de Eagles gevaarlijk voorlangs. Even daarvoor probeerde Snoei al iets te forceren door Danny Verbeek in te brengen en in de slotfase kwamen ook Opoku en Joey Konings binnen de lijnen. De Graafschap probeerde de druk nog op de voeren, maar een doelpunt leverde het offensief uiteindelijk niet op. De wedstrijd eindigde zodoende zoals die begon; 0-0.

Reactie Mike Snoei

"We kwamen er moeilijk doorheen. In het laatste kwartier van de eerste helft kregen we meer grip, maar geen echt uitgespeelde kansen. Het bleef lastig en Go Ahead speelde gegroepeerd. We hadden moeite om ze uit elkaar te spelen, maar we gaven ook niet heel veel weg", zei Snoei na afloop. "Aan het einde van de tweede helft kregen we weer meer grip, dankzij de wissels. Al met al ben ik teleurgesteld, want om bij te blijven bovenin moeten we dit soort wedstrijden winnen. We hebben twee punten laten liggen. We moeten snel dingen proberen te verbeteren, maar de verdediging stond fantastisch en met onze kwaliteiten voorin had ik toch wel gehoopt dat we één à twee doelpunten zouden maken."

Go Ahead Eagles - De Graafschap: 0-0

Doelpuntenmaker(s):

Arbiter: Bakx| Toeschouwers: 0

Opstelling Go Ahead Eagles: Gorter; Droste (86. Eersteling), Beukema, Veldmate ©, Kuipers; Idzes, Brouwers, Corboz; Van Hoeven (61. Van Kippersluis), Hendriks en Ross (67. Eddahchouri).

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Dekker (61. Verbeek); Van Mieghem (86. Konings), Seuntjens © en Hamdaoui (75. Opoku).

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles:

Gele kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Go Ahead Eagles:

Rode kaart(en) De Graafschap:

gaeGRA-1.JPG

gaeGRA-2.JPG

gaeGRA-3.JPG

gaeGRA-4.JPG

gaeGRA-5.JPG

gaeGRA-6.JPG

gaeGRA-7.JPG

gaeGRA-8.JPG

gaeGRA-9.JPG

gaeGRA-10.JPG

gaeGRA-11.JPG

gaeGRA-12.JPG

gaeGRA-13.JPG

gaeGRA-14.JPG

gaeGRA-15.JPG

gaeGRA-16.JPG

gaeGRA-17.JPG

gaeGRA-18.JPG

gaeGRA-19.JPG

gaeGRA-20.JPG

gaeGRA-21.JPG

gaeGRA-22.JPG

gaeGRA-23.JPG

gaeGRA-24.JPG

gaeGRA-25.JPG

gaeGRA-26.JPG

gaeGRA-27.JPG


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
24
sep.
20:00
uur
Fcutrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner