De Graafschap neemt drie punten mee uit Helmond (0-2)

De Graafschap heeft vrijdagavond drie punten meegenomen uit Helmond. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart zegevierde in het GS Staalwerken Stadion met 0-2 dankzij treffers van Camiel Neghli en Mees Kaandorp.

Vliegende start

Bij aanvang van de wedstrijd hadden onze supporters in het uitvak een prachtige sfeeractie in petto, ondersteund met een doek met daarop de tekst 'Samen vooruit'. In Helmond keerden Alexander Büttner en Siem de Jong terug in de basis van De Graafschap, dat vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij was. Nadat Helmond Sport-doelman Mike Havekotte al na twee minuten redding bracht op een inzet van Neghli was het drie minuten later wel raak. Rio Hillen zette Neghli met een uitstekende lange bal van achteruit in kansrijke positie, waarna de aanvaller kalm bleef en Havekotte omspeelde: 0-1. De druk van de Superboeren hield aan en in de twaalfde minuut werd het 0-2 dankzij Kaandorp, die een assist van Robin Schouten op waarde schatte en met een bekeken schot de score verdubbelde. Danzell Gravenberch had de kans om er 0-3 van te maken, maar zag dat Havekotte een doelpunt voorkwam. Dat deed de keeper van de Brabanders ook op een kopbal van De Jong, waardoor de ruststand 0-2 was.

Voorsprong vasthouden

In de tweede helft kreeg Håkon Lorentzen een goede kans op de aansluitingstreffer, maar via Hidde Jurjus belandde zijn inzet naast het Doetinchemse doel. Helmond Sport liet na rust wat meer van zich spreken, maar De Graafschap bleef relatief eenvoudig op de been en gaf geen grote kansen weg. Jurjus was alert toen Jafar Arias een steekpassje op Martijn Kaars gaf en greep goed in. De overwinning kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer in gevaar, met een mooie driepunter in Helmond tot gevolg. De komende twee weken ligt de Keuken Kampioen Divisie stil vanwege het WK voetbal in Qatar. We hervatten de competitie weer op zondag 11 december met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (aftrap 14:30 uur).

Helmond Sport - De Graafschap: 0-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Camiel Neghli (5.), Mees Kaandorp (12.)

Arbiter: Dieperink | Toeschouwers: 2.637

Opstelling Helmond Sport: Havekotte ©; Terzi, Van Den Eynden, Van der Meer (86. Essanoussi), Van Hove (59. Culhaci); Lion (59. Mistrafović), Lorentzen (71. Scholten), Lieftink; Van Keilegom, Kaars en Bosiers (46. Arias).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Büttner (90+1. Bouihrouchane); Brittijn, Kaandorp (86. Yadir), De Jong © (59. Schuurman); Neghli, Gravenberch (59. Benschop) en Önal (86. Baas).

Gele kaart(en) Helmond Sport: Van der Meer (25.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Fortes (28.), Brittijn (28.)