De Graafschap neemt drie punten mee uit Eindhoven na 2-3 zege

De Graafschap heeft maandagavond drie punten gepakt op bezoek bij Jong PSV. Dankzij een late treffer van Jasper van Heertum, die in de slotminuut raak schoot, eindigde het duel met de Eindhovenaren in 2-3.

Twee goals

In het basisteam van De Graafschap had trainer Reinier Robbemond een plaats ingeruimd voor Philip Brittijn, die Rick Dekker verving. De overige tien spelers stonden ook vorige week tegen Jong Ajax (1-3) aan de aftrap. Op PSV Campus De Herdgang - waar het met een gevoelstemperatuur van -2 °C ijzig koud was - waren beide ploegen in het eerste kwart van de wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd. Het meeste balbezit was voor de jonge Eindhovenaren, die desondanks niet gevaarlijk werden. Na 23 minuten spelen volgde het eerste schot op doel, toen Dante Sealy uithaalde op aangeven van Mathijs Tielemans. Keeper Hidde Jurjus stond echter op de goede plek en bracht goed redding. Leysen zorgde na ruim een halfuur voor een 1-0 voorsprong. Uit een vrije trap kopte de linksback raak achter Jurjus. Vlak voordat scheidsrechter Jesse Rozendal wilde fluiten voor de rust, schoot Saibari de bal achter zijn eigen doelman. Daarmee werd de ruststand van 1-1 op het bord gezet.

Veel kansen na rust

In het eerste kwart na rust creëerden beide ploegen twee grote kansen. Eerst werd Jong PSV gevaarlijk via Saibari, die met een geplaatst schot de paal raakte. Even later maakte de thuisploeg een inzet van Hicham Acheffay onschadelijk. Na een uur spelen eindigde een uithaal van Tielemans op de lat en kwam De Graafschap goed weg. De Doetinchemmers waren daarna zelf dicht bij een voorsprong. Opnieuw was Acheffay het eindstadion van een aanval, maar ditmaal schoot hij via de lat over. De tweede Eindhovense treffer viel wél in de 68e minuut; Colyn schoot raak achter Jurjus. De formatie van Robbemond kwam goed terug in de wedstrijd. Nadat Vincent Müller de bal pareerde, was Johnatan Opoku alert en tikte hij de rebound binnen: 2-2. Dat bleek (gelukkig) niet de eindstand, omdat invaller Van Heertum de derde treffer van De Graafschap maakte. In de absolute slotfase promoveerde de verdediger een voorzet van Ted van de Pavert tot doelpunt, met de 2-3 tot gevolg.

Op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws rondom De Graafschap? Download dan hier onze app!

Jong PSV - De Graafschap: 2-3

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Fedde Leysen (32.), 1-1 Ismael Saibari (45+1. / eigen doelpunt), 2-1 Simon Colyn (68.), 2-2 Johnatan Opoku (75.), 2-3 Jasper van Heertum (90+3.)

Arbiter: Rozendal | Toeschouwers: 0

Opstelling Jong PSV: Müller; Markelo, Seelt, Vos ©, Leysen (69. Bahadir); Kjølø, Saibari, Tielemans (72. Matuta); Sealy (84. Nassoh), Colyn (72. Thomas) en Antonisse (46. Ledezma).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Fortes, Van de Pavert ©, Baas; Schuurman, Opoku, Brittijn (57. Van Heertum); Acheffay (81. Haen), Konings en Korte (73. Gravenberch).

Gele kaart(en) Jong PSV: Markelo (56.), Thomas (90+3.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Brittijn (42.)