De Graafschap lijdt nipte nederlaag tegen FC Groningen in Middelstum

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een nipte nederlaag geleden tegen FC Groningen. Op het sportpark van V.V. Middelstum in het noorden van Groningen werd met 1-0 verloren door een doelpunt van Tika de Jonge.

Iets meer kansen FC Groningen

De eerste helft boden beide ploegen elkaar goed partij. FC Groningen had op het gebied van kansen iets meer in de melk te brokkelen, maar het was De Graafschap dat voor het eerst gevaarlijk werd. Middenvelder Stan Wevers schoot een afgeslagen bal maar net over het doel van oud-De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. Na ongeveer twintig minuten spelen moest Ties Wieggers, doelman van de Superboeren, voor het eerst echt aan het werk. Tomas Suslov kwam naar binnen en schoot uit zijn slof. Vervolgens lieten de Groningers nog wat kansen noteren, maar kwamen niet tot scoren.

Iets meer achteruit na rust

Na de rust moest De Graafschap, met name in het eerste gedeelte, meer achteruit. Na 52 minuten spelen had FC Groningen al vier goede tot grote kansen om zeep geholpen om op 1-0 te komen. Na 54 minuten kwamen de gastheren dan toch op voorsprong. Tika de Jonge kwam ineens alleen op Wieggers af, de doelman leek de inzet te keren maar zag het leder toch net aan de verkeerde kant van de paal het doel ingaan. Daarna bleef FC Groningen het betere van het spel houden, maar wist het niet meer te scoren. De Graafschap wist, na flink wat wissels, niet meer tot echt grote kansen te komen.

FC Groningen - De Graafschap: 1-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tika de Jonge (54.).

Opstelling De Graafschap: Wieggers; Van der Logt, Hardeman (72. Oostendorp), Willemsen, Van Riel; Wevers (60. Eijken), Bouihrouchane (72. Bulut), Garofalo (60. Grotenhuis); G. Büttner (46. Bisselink), Raterink (28. Hassan), Van der Heiden (60. Van Bentum).