​De Graafschap laat zege glippen op bezoek bij FC Dordrecht

De Graafschap heeft voor de zesde keer dit seizoen gelijkgespeeld. Op vrijdag lieten de Superboeren een zege glippen op bezoek bij FC Dordrecht: 1-1. Lars Nieuwpoort scoorde in de slotfase en leek De Graafschap naar een zege te koppen, maar Dordt kwam nog langszij.

Dordt creëert onze kansen

De Graafschap-trainer Henk de Jong liet vrijdag tegen Dordt een ongewijzigd basiselftal, ten opzichte van Go Ahead Eagles-thuis, starten. Ditmaal was de eerste helft echter lang niet zo aantrekkelijk. De Graafschap kreeg door toedoen van Dordrecht overigens wel twee goede kansen. Vroeg in het duel mikte Alkan de bal net naast zijn eigen doel en na ruim een half uur deed Misidjan hetzelfde.

Knal van Diemers

De Superboeren probeerden het via Youssef El Jebli ook nog, voordat Filip Bednarek handelend moest ingrijpen bij een gevaarlijke voorzet en inzet van Dordt. Het spel was echter niet nauwkeurig genoeg om tot uitgespeelde kansen te komen via veldspel. Uit een kort genomen standaardsituatie schoot Mark Diemers vlak voor rust de bal richting de bovenhoek. Een goal leverde het niet op, omdat Renze Fij prachtig redde.

{asset:26227:url}

Uitvak met 178 fans

Het uitvak was met 178 Superboeren weer keurig gevuld, ondanks het feit dat zij door fileleed wat later arriveerden. Zij verdienden natuurlijk een goed spelend De Graafschap, dat na rust om een strafschop schreeuwde na een overtreding op Fabian Serrarens. Arbiter Joey Kooij gaf geen penalty. In de tweede helft speelden beide ploegen meer naar voren en was het duel een stuk aantrekkelijker dan voor rust.

0-1 en snel weer 1-1

Dordrecht probeerde De Graafschap in verlegenheid te brengen, maar grote kansen werden lange tijd niet gecreëerd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat onze trots vanuit een standaardsituatie de score opende. Lars Nieuwpoort knikte een hoekschop van Mark Diemers achttien minuten voor tijd hard tegen de touwen: 0-1 en feest in het uitvak. Dat feestje duurde niet lang, omdat invaller Maison Lima Duarte Lopes de 1-1 maakte.

Zesde gelijkspel

Anthony van den Hurk stond inmiddels ook binnen de lijnen en miste nog de kans op de 1-2: over. Aan de andere kant redde Bednarek op het moment dat Duarte Lopes ineens richting de korte hoek schoot. Het bleef dus bij 1-1; het zesde gelijkspel van dit seizoen voor De Graafschap.

{asset:26228:url}

FC Dordrecht - De Graafschap 1-1

Arbiter Joey Kooij | Toeschouwers: 1.824

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Lars Nieuwpoort (72.), 1-1 Maison Lima Duarte Lopes (81.)

Opstelling FC Dordrecht: Fij; Stankov, Amevor ©, Alkan, Misidjan; Hamer, Bakker (77 Duarte Lopes), Mahmudov; Mutzers, Arias en Calcan.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Driver; Diemers, El Jebli (76. Van Overbeek), Tutuarima; Van Mieghem, Ars (61. Van den Hurk) en Serrarens.

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Amevor (14.), Hamer (44.), Stankov (90+2.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Driver (74.)