De Graafschap komt niet tot winst in Groesbeek en speelt gelijk

De Graafschap heeft dinsdagavond zijn een-na-laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Reinier Robbemond speelde met 0-0 gelijk tegen De Treffers, dat uitkomt in de Jack's League (derde niveau van Nederland).

Spel op en neer

In de vijfde oefenwedstrijd van deze voorbereiding kregen een paar andere spelers de kans om zich te laten zien. Zo stond onder meer Guus Vaags onder de lat, startte Jonathan Vegara Berrio op het middenveld en maakte Mees Kaandorp zijn officieuze basisdebuut voor De Graafschap. Het spel ging op en neer in het eerste kwart van de wedstrijd, maar De Superboeren hadden het wel lastig tegen de ploeg van voormalig De Graafschap-trainer Jan de Jonge en de mogelijkheden waren voor De Treffers. De ploeg werd na een paar minuten gevaarlijk via Brian Campman, die een vrije trap net naast het doel van Vaags schoot en niet veel later knalde Gavin Vlijter in het zijnet.

De Graafschap kreeg daarna wel wat meer grip op de wedstrijd. Na iets meer dan een halfuur spelen kwam De Graafschap wel wat dichterbij het doel van Niels Kornelis, maar het bleef bij een gekraakt schot van Giovanni Korte. De Treffers werd uiteindelijk in de tegenaanval gevaarlijk via Vlijter, maar Vaags kon het schot eenvoudig oprapen. De ruststand in Groesbeek was zodoende 0-0.

Veel wisselingen

De Graafschap begon met een iets ander elftal aan de tweede helft. Zo maakte Elmo Lieftink maakte zijn opwachting als centrumverdediger. De Superboeren hadden de controle, maar hadden wel moeite om door de defensie van De Treffers te komen. Na bijna een uur spelen kreeg De Graafschap dan toch de eerste echt grote kans van de wedstrijd. Camiel Neghli gaf de bal voor op Danzell Gravenberch, die van dichtbij op Jordy Rondeel stuitte. Uit de daaropvolgende hoekschop schoot Jesse Schuurman in de handen van Rondeel.

Met nog ongeveer twintig minuten te spelen, besloot Robbemond nog zes wisselingen door te voeren in zijn elftal. Johnatan Opoku, die ook in de 71st minuut inviel, kreeg kort na zijn invalbeurt een goede kopkans, maar hij kopte naast na een voorzet van Danny Verbeek. Joey Konings zag enkele minuten later nog een hard schot gekraakt worden door de thuisploeg. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord op Sportpark Zuid in Groesbeek waardoor De Graafschap zijn een-na-laatste oefenwedstrijd in deze voorbereiding gelijkgespeeld. Komende zaterdag (13:00 uur) staat er nog een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma, waarna volgende week zaterdag 7 augustus (16:30 uur) de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Robbemond: "Een nuttige wedstrijd voor ons"

"Ik had deze wedstrijd natuurlijk liever gewonnen, maar het was een nuttige wedstrijd voor ons. De Treffers vooral voor rust goed, maar wij moeten naar onszelf kijken. Zo nu en dan kwamen we er aardig door, maar dan stokte het toch. We maakten in de eindfase niet de juiste keuzes", vertelde Robbemond na afloop. "Wij willen dominant en verzorgd voetbal spelen. Als we de randvoorwaarden niet voor elkaar hebben, dan komen we onder druk te staan. Voor de rust gebeurde dat twee keer waardoor zij goede kansen kregen. Dat zijn leermomenten voor ons en daar zijn we op training veel mee bezig. In de tweede helft stonden wij beter en hadden we de totale controle, zonder veel kansen te creëren. Daar moeten we verder aan werken." Zaterdag wordt de oefencampagne afgesloten met een uitduel bij Heracles Almelo. "Dat is onze laatste test en dan starten we in grote lijnen met het basisteam zoals ik voor ogen heb. Op enkele posities zitten spelers nog dicht bij elkaar. Tegen Heracles moeten we laten zien dat we weer stappen hebben gezet."

De Treffers - De Graafschap: 0-0

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Vaags; Lelieveld, Hilderink, Van Heertum, Baas; Vergara Berrio, Haen (39. Neghli), Schuurman; Kaandorp, Gravenberch en Korte.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Van den Dam; Wenting, Hilderink (71. Kleinpenning), Lieftink, Bouihrouchane; Schuurman (71. Dekker), Neghli (71. Opoku), Brittijn; Kaandorp (71. Verbeek), Gravenberch (71. Konings) en Korte (71. Acheffay).