U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap – Jong Ajax gaat niet door


De Graafschap – Jong Ajax gaat niet door

De oefenwedstrijd die De Graafschap na afloop van de Open Dag wilde spelen tegen Jong Ajax gaat niet door. Het sentiment bij een deel van de achterban omtrent deze wedstrijd bleek vele malen groter dan de club van tevoren had ingeschat. “De Open Dag moet een feest voor iedereen zijn en als zoveel mensen ongelukkig worden van deze wedstrijd, moeten we het niet doen”, zegt directeur commercie en marketing Martine Zuil namens de club.

Gisteren communiceerde De Graafschap dat op zaterdag 12 augustus de Open Dag plaatsvindt en dat daaraan een gratis toegankelijke wedstrijd tegen Jong Ajax gekoppeld is. Reden voor deze wedstrijd was vooral dat de technische staf nog graag in de laatste week voor de competitie een sterke tegenstander wilde treffen en dat Jong Ajax verreweg als beste optie uit de bus kwam. De combinatie met de Open Dag was voor de club een logische, maar veel supporters bleken fel tegen de komst van de Ajax-beloften. De Graafschap gaat nu bekijken of er toch nog een alternatieve tegenstander te vinden is voor de Open Dag.

De onvrede bij deze supporters zat hem met name in de tegenstander (een beloftenteam) en in de datum (tegelijk met Huntenpop). De datum is gekozen om de simpele reden dat er geen andere datum mogelijk was. In verband met de voorbereiding, de WEURO en de start van de competitie was het weekend van 12 en 13 augustus de enige optie en om diverse redenen viel de zondag af als datum voor én de Open Dag én de oefenwedstrijd.

“Een Open Dag zonder oefenwedstrijd kan natuurlijk prima, maar voor veel, met name jongere bezoekers van de Open Dag is een oefenwedstrijd van de nieuwe selectie in het stadion, en dan ook nog gratis toegankelijk, toch wel de slagroom op de taart”, zegt Zuil. Uitdaging is dan dus om een geschikte tegenstander te vinden. De afgelopen weken is de club met diverse potentiële tegenstanders in de weer geweest.

“Een tegenstander die in de voorbereiding past, dus van voldoende niveau, en die ook nog enigszins aanspreekt voor het publiek, dat waren onze uitgangspunten. Doordat de clubs in de Eredivisie en de lagere divisies in Duitsland al competitieverplichtingen hebben, en omdat veel clubs qua veiligheid voor de gemeente geen optie zijn, kwam onze staf uit bij Jong Ajax. Wij dachten daarmee ook veel Open Dag bezoekers een plezier te doen. Maar gezien het negatieve sentiment dat er nu is ontstaan, lijkt het ons niet wenselijk om deze wedstrijd door te laten gaan.”

Hoe de Open Dag er nu wel uit gaat zien op 12 augustus, is nog niet bekend. “We gaan op zoek naar een nieuwe tegenstander, maar dat zal niet makkelijk zijn. We hopen toch straks onze supporters met iets leuks te kunnen verrassen.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner