U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap in 'Oosters onderonsje' tegen FC Twente


De Graafschap kan zich vrijdag in eigen huis tegen FC Twente herpakken van de 3-1 nederlaag die bij FC Groningen werd geleden. Op een sfeervolle Vijverberg spelen de manschappen van Jan Vreman de zestiende thuiswedstrijd van dit seizoen. De punten zijn hard nodig om SC Cambuur op afstand te houden.

De Graafschap - FC Twente
15 april 2016, aanvang 20.00 uur
stadion De Vijverberg, Doetinchem

Bomvol uitvak

In Stadion Euroborg kwam De Graafschap afgelopen zondag knap op een 0-1 voorsprong. Al na negen minuten schoot Cas Peters de bal achter Sergio Padt. De doelman van Groningen ging niet vrijuit, maar de feestvreugde op het veld en in het uitverkochte uitvak was er daarom niet minder om. Daarna had De Graafschap kunnen uitlopen, maar grote kansen voor Ted van de Pavert en Vincent Vermeij gingen in rook op. Door een rake vrije trap van Rasmus Lindgren stond bij rust een 1-1 stand op het scorebord. In de tweede helft was De Graafschap niet meer bij machte om minimaal een punt het vuur te slepen. Oussama Idrissi kantelde het duel met een assist en een goal.

Sfeervol duel

Zodoende blijft het erg spannend in de onderste regionen van de Eredivisie. Het gat met nummer laatst Cambuur bedraagt een punt. De aanstaande tegenstander Twente kent een lastig seizoen, vooral op bestuurlijk en financieel vlak. In de competitie is het team van trainer René Hake na de winterstop flink opgeklommen. Een goede reeks werd afgelopen weekeinde een halt toegeroepen door Feyenoord. Twente verloor in eigen huis met 0-1 door een goal van Michiel Kramer. De Tukkers krijgen in Doetinchem veel steun van supporters. Het belooft dan ook een sfeervol duel te worden op De Vijverberg.

Lastige tegenstander

De Graafschap heeft het vaak lastig met Twente. In Doetinchem werd geen één keer gewonnen in de laatste drie thuisduels tegen de club uit Enschede. In 2014 werd het 2-4 voor de KNVB Beker, twee jaar eerder 1-2. Op 17 april 2011 pakte De Graafschap voor het laatst thuis een punt tegen Twente: 1-1. Die remise kwam tot stand door een late goal van clubicoon Rogier Meijer, die afgelopen zaterdag met zijn De Graafschap onder 19 kampioen werd. De laatste thuiszege op Twente in een officiële wedstrijd dateert van 14 oktober 2001 (4-2). Hoog tijd voor een nieuwe overwinning. Steun de Superboeren ook!

Klik hier om je kaart te kopen voor De Graafschap - FC Twente (het gaat hard!)

Arbitrage

Scheidsrechter: Lindhout
Assistent-scheidsrechters: Janson en Brondijk
Vierde official: Dieperink


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner