De Graafschap in de slotfase onderuit tegen FC Emmen

De Graafschap heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Emmen nipt verloren. Op een goed gevulde De Vijverberg, waar ruim 10.000 supporters aanwezig waren, werd het 0-1 voor de club uit Drenthe. Door een doelpunt van Ben Scholte in de slotfase namen de Drenten de drie punten mee naar Emmen.

Op en neer

Op een sfeervolle De Vijverberg - waar voorafgaand aan de wedstrijd een eervolle minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan ons vorige week overleden erelid Herman Schutte - kregen beide ploegen kansen om de score te openen. De eerste échte grote mogelijkheid was voor FC Emmen, dat via Desley Ubbink dicht bij de 0-1 was. Een wereldredding van Mees Bakker voorkwam het openingsdoelpunt van de gasten. Aan de andere kant van het veld was het Philip Brittijn die goed werd aangespeeld door Levi Schoppema. Brittijn werd echter net te veel gehinderd door Emmen-doelman Jan Hoekstra. Halverwege de eerste helft opende Alexander Büttner fantastisch op Mimoun Mahi, waarna hij de bal net langs de verre paal schoot.

0-1 via Scholte

Na rust waren er minder kansen te noteren. Başar Önal probeerde het met een schot na een afvallende bal, maar zag zijn inzet geblokt worden. Simon Colyn kreeg een grotere mogelijkheid, die werd gepareerd door Hoekstra. Invaller David Flakus Bosilj had op aangeven van Brittijn de 1-0 op zijn schoen, maar werd op tijd gestuit door een verdediger van FC Emmen. Negen minuten voor het einde kwamen de gasten op voorsprong, toen Scholte zijn ploeg op 0-1 bracht. De Graafschap ging daarna vol op jacht naar de verdiende gelijkmaker, maar die viel - ondanks een mogelijkheid voor Colyn - niet meer.

De Graafschap - FC Emmen: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ben Scholte (81.)

Arbiter: Rozendal | Toeschouwers: 10.040

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Schenk, Hillen, Schoppema (89. Hassan); Warmerdam (82. Raterink), Brittijn, Büttner; Önal, Colyn en Mahi (46. Flakus Bosilj).

Opstelling FC Emmen: Hoekstra; Burnet (75. Heylen), Te Wierik, Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld, Vlak ©; Ubbink (65. Konings), Scholte, El Messaoudi (65. Brouwer); Parzyszek.

Gele kaart(en) De Graafschap: Hillen (84.), Raterink (90+9).

Gele kaart(en) FC Emmen: Vlak (9.), Grim (57.), Hoekstra (90+6.), Scholte (90+7.), Heylen (90+9).