De Graafschap houdt punt over aan thuisduel met ADO Den Haag

De Graafschap heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag: 1-1. Youssef El Jebli scoorde in de slotfase de belangrijke gelijkmaker en maakte zo de 0-1 van Sheraldo Becker ongedaan.

Debutant Bahoui

Met nieuwkomer Nabil Bahoui in de basis begon De Graafschap aan het thuisduel met ADO. Bij winst zouden de Superboeren een goede stap zetten richting de clubs die op de veilige plekken op de ranglijst staan. De eerste goede kans was echter voor de gasten, via Abdenasser El Khayati. Hidde Jurjus bracht goed redding. In de periode die volgde leek De Graafschap langzaamaan wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het eerste wapenfeit van Bahoui werd gevolgd door een kopbal van Bart Straalman die naast ging.

Kansen en goal ADO

Aan de andere kant creëerde ADO drie dikke kansen in het tweede kwartier. Eerst mikte Becker huizenhoog over, waarna ook Tomas Necid over knikte. De beste kans was echter voor Giovanni Troupee, die na 26 minuten voor open doel de bal toch óver het doel werkte. De Graafschap kon daar niet heel veel tegenover stellen en incasseerde na 32 minuten de eerste tegenslag voor rust: Becker tikte de 0-1 na een snelle tegenstoot koel langs Jurjus.

Blessures bij De Graafschap

Direct na de tegengoal volgde de tweede tegenslag; Charlison Benschop moest zich noodgedwongen laten wisselen. Alsof dat nog niet genoeg was, raakte ook keeper Jurjus geblesseerd bij een uittrap: wederom een gedwongen wissel. De 0-1 tussenstand bleef tot aan de rust op het scorebord staan, aangezien een kopbal van Straalman geen doel trof. In de tweede helft kreeg Azor Matusiwa een dikke kans op de 1-1, ware het niet dat hij Robert Zwinkels op zijn weg naar het doel vond.

Late gelijkmaker!

Voordat de slotfase van de wedstrijd aanbrak kopte debutant Bahoui over. In de laatste tien minuten poeierde Danny Bakker de bal namens ADO op de lat, voordat Lex Immers in de tegenstoot Delano Burgzorg vloerde. De vrije trap werd snel genomen door El Jebli, kwam via Burgzorg terug voor zijn voeten, en belandde met een noodvaart in de hoek: 1-1! De Vijverberg vierde de gelijkmaker en voelde dat er meer te halen viel. De Graafschap probeerde in de slotfase nog de winnende te maken. De 2-1 viel echter niet meer: 1-1 eindstand.

Henk de Jong: "Heel blij met dit punt"

Trainer Henk de Jong was na afloop blij met het punt en zag dat zijn ploeg het lastig had tegen de bezoekers uit Den Haag. "ADO speelde een uitstekende wedstrijd. Ze hadden het goed onder controle en een goed tactisch plan. Daar hadden wij het lastig mee. We waren in de eerste helft wat schijterig en daar hebben we in de rust ook op gehamerd. We moesten niet te veel vanuit het centrum op de back spelen", vertelde De Jong.

"Iedereen een mooi carnavalsweekend"

De Jong zag in de tweede helft wel een beter De Graafschap. "Na rust wisten we meer te creëren en maakten we met een gelukje 1-1. Ik ben heel blij met dit punt in het carnavalsweekend, dat was het maximaal haalbare. Het uitvallen van Charlison (Benschop), die na een paar minuten al zei van 'trainer, ik weet het niet', en onze keeper Hidde (Jurjus) speelt natuurlijk ook niet mee. Het zijn toch de kapstokken voor- en achterin die uitvallen", aldus De Jong, die alle Superboeren die carnaval vieren fijne dagen wenste. "Ik wens iedereen een mooi carnavalsweekend."

{asset:34416:url}

De Graafschap - ADO Den Haag: 1-1

Arbiter Björn Kuipers | Toeschouwers: 12.498

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Sheraldo Becker (32.), 1-1 Youssef El Jebli (82.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus (40. Bertrams); Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Burgzorg, Benschop (33. Narsingh) en Bahoui (70. Van Mieghem).

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupéé, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Bakker, El Khayati (87. Pinas), Immers; Becker (90. Hooi), Necid en Goossens (72. Malone).